IPCC:n raportin mukaan Golfvirta ei sammu, Al Gore oli väärässä

IPCC:n raportin mukaan merenpinta noussee 18-59 senttiä lähivuosikymmeninä. Etelämantereen jääpeite lisääntynee. Grönlannin jää sulaa vain jos nykytrendi jatkuu vuosituhansien ajan.

Todennäköisyys, että Golf-virta sammuisi, on yhtä häviävän pieni kuin todennäköisyys, että ilmastonmuutos ei olisi ihmisen aiheuttamaa.

Al Goren, Nicholas Sternin ja kumppanien tuomiopäivän ennusteet eivät saa tästä arvovaltaisesta tieteilijöiden raportista minkäänlaista tukea.

Jotkut haikailevat ratkaisuksi paluuta menneeseen, paikallisempiin ja vähemmän teknologisiin yhteisöihin. Raportin mukaan tämä päinvastoin johtaisi ilmaston nopeampaan lämpenemiseen.

Norberg: globaali haittavero ratkaisuksi

Liberaali tietokirjailija Johan Norberg ehdottaa ratkaisuksi globaalia hiilidioksidiveroa, niin että markkinat voivat löytää tehokkaimmat ratkaisut päästöjen välttelyyn. Muuten poliitikot tekevät säädöksiä ja rajoituksia ja suosivat joitain teknologioita toisten kustannuksella sekä toimillaan poimivat voittajiksi jotain aivan muuta kuin mikä tulisi ihmiskunnalle halvimmaksi tavaksi pitää päästöt kuriksi. Kukaan ei voi tietää ennalta, mitkä ratkaisut osoittautuvat parhaiksi, siksi niillä täytyy olla vapaus kilpailla keskenään paremmuudesta.

Tällöin mitkään erityisedut ja lobbausryhmät eivät pääse manipuloimaan tulosta ihmiskunnan haitaksi. Toisaalta juuri tästä syystä poliitikot luultavasti eivät kelpuuta tätä ratkaisua.

Libertaristisimmat Norbergin blogin lukijat ovat kauhistelleet tätä ”sosialistien märäksi unelmaksi” ja ”hengitysveroksi”. Todennäköisimmät vaihtoehdot vain ovat vielä paljon sosialistisempia.

[Artikkeli on toimituksen Norbergin teksteistä muokkaama.]

Linkkejä:
Norberg: Carbon Tax / IPCC report
VS: Tuhoutuuko ympäristö?
VS: Professori: viestimet liioittelevat ilmastonmuutosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s