Miten raiskata laki

Pakkotyölaki puhuttaa, eikä syyttä. Pakkotyö on pahasta. Niin hoitajien kuin muidenkin.

Itse en kuitenkaan kykene näkemään, että pakko olisi tässä se suurin paha. Onhan meillä jo pakkoihin totuttu, ja opittu rakastamaan isoveljeä jopa siinä määrin että useimpia niistä kannatetaan varauksettomasti.

Itse pidän tämänkertaisessa hulabaloossa häiritsevimpänä sitä, että tässä unohdettiin lain luonne. Lainhan pitäisi olla yleistä ja tasa-arvoista sekä perustua siihen lajimme yhteiseen, jaettuun tekijään, eli järkeen. Sen pitäisi ajaa pitkäaikaista, monenpuolista hyvinvointia ja tehokkuutta, ja olla myös jatkuvasti tietoinen siitä kuinka vaikeaa tämä muotien, hetkellisten mielipiteiden, järjen luonnollisten rajoitteiden, eturyhmäintressien ja institutionaalisten vajavaisuuksien puitteissa on.

Pitkän aikavälin lainsäätäjä unohti kun laista tuli määräaikainen, se säädettiin ennennäkemättömällä kiireellä ja pidempiaikaiset vaikutukset niin lain uskottavuuteen kuin työmarkkinajärjestöjen asemaan sivuutettiin. Yleisyys unohtui kun puututtiin yhteen nimenomaiseen alaan, eikä kaikkiin. Tasa-arvo meni vessasta alas kun vielä puututtiin nimenomaan sukupuolittuneeseen alaan, ja unohdettiin, että alan elintärkeys on se ainoa vipu josta työntekijäpuoli voi ja se saakin vetää. Hyvinvointi ja tehokkuus jäivät kun hetkellinen työmarkkinatasapaino ja alan rakenteelliset ongelmat laastaroitiin pakkotyöllä. Hallintoihanteet vesitettiin kun selkeästi julkissektoriin kuuluva lainsäädännöllinen taho lähti pelaamaan imagopeliä ”kansalaisten hengellä ja terveydellä” ikään kuin se ei olisi osana tämänhetkistä kiistaa, ja kun perustuslain, ihmisoikeussopimusten ja vapaakauppasäännösten pikkulakien ylittävää henkeä ei edes suvaittu keskusteluun. Kun ministeri ja kansanedustaja lööppimuotiin reagoidessaan osoittivat täydellisen kykenemättömyytensä nähdä rajoitteidensa, yleisön tai ympäröivien yhteiskuntarakenteiden yli, ja kun kolmaskin valtiomahti todennäköisesti on luutunut liian pahasti tehdäkseen asialle mitään.

Tämä on se täsmällinen tapa jolla laki abstraktina, yleishyödyllisenä periaatteena raiskataan. Nähdäkseni pahin ongelma ei ole siinä, joutuuko taas yksi pakkovallan kohteeksi. Ongelma on siinä että jos lakia ei käytetä oikein, laki ei pysy hallinnassa. Silloin kuka tahansa voi tulevaisuudessa koska tahansa joutua sen mielivallan kohteeksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Miten raiskata laki

  1. Mitä voi odottaa nukkehallitukselta muuta kuin naurettavia näytöksiä ja sirkusmenoja? Nukkehallitus tottelee orjallisesti omia ei-suomalaisia herrojansa, jotta saisivat pitää oman paikkansa politiikassa (lue omat taloudelliset etuutensa).

    Pakkoja on olemassa sosiaalisessa yhteisössä niistä ei pääse mihinkään, mutta ahneiden rahan hajun perässä kulkevien individualistien filosofioissa, jotka eivät ole länsimaalaisten käsikirjoitusta, maailmassa on vain yksilöitä, jotka tavoittelevat rahaa. Ei ole ihme, että ongelmia syntyy kun sellaiset teoriat pääsevät valloillensa.

    http://eliitinpetos.blogspot.com/

    Tykkää

  2. Niin noudatamme.Ellemme noudata,on meidän muidenkin saatava taaksemme TEHYÄ vastaava ammattijärjestö.Muuten ei olla oikeus-valtiossa ja tasa-arvoyhteiskunnassa.Siis kuka hyvänsä saa tehdä mitä hyvänsä päähän pälkähtää järjestönsä tuin.Onko TEHY mitenkään koskaan ollut huolissaan vammaisten taikka eläkeläisten tulon rippeistä,joita ihmisiä enimmäkseen hoitavat? Loppuisivatko työt, jos hoitaisitte kunnolla heidän vaivansa? Vaatisitte edes kunnon lääkkeet heille marsseillanne,ilman että kahmitte koko terveyshuolto kaikki määrärahat rapistuvaan organisaatioon ja senjälkeen alamäki liukuu harvempien pääsyyn yksityisille hoitoasemille heidän taksoin.Ketkä ovat elintasokuilun paremmalla puolella,kantavat rahansa kyseisiin ja ketkä huonommalla puolella elintasokuilua katsovat vain peiliä,miettien mistä olen alun syntynyt?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s