Abortista vain neljä vuotta vankeutta

Jos valtio ei pidä aborttiasi sosiaalisesti perusteltuna, joudut enintään 2 – 4 vuodeksi vankilaan. Aiempi maksimituomio laittomasta abortista oli 8 vuotta. Näin käy, jos tuore ehdotus päätyy laiksi. Laitonta abortti olisi enää vain jos tekijä ei ole lääkäri tai jos abortille ei ole aborttilain mukaista lupaa. Edellinen aborttituomio annettiin 35 vuotta sitten.

Ennen 12. raskausviikkoa (eli noin 10 viikkoa hedelmöityksestä) lääkäri tai kaksi voi antaa aborttiin luvan sosiaalisista syistä, jos lapsen synnyttäminen ja hoito olisi kohtuuton rasitus. Käytännössä näin käy yleensä helposti. Se, ettei abortti ole naisen itsensä päätettävissä, on silti vakava ihmisoikeusongelma. Lisäksi kotikonstein tehtyjen aborttien seuraukset voivat olla kammottavia.

Vaihtoehtoisesti äidin tulee olla yli 40 tai alle 17 vuotta tai omata jo neljä lasta tai sikiön tulee olla vammainen. 12 – 24 viikkoa vanhan sikiön abortointiin tarvitaan TEO:n lupa ja tiukemmat perusteet.

HS 14.1.08: Työryhmä ehdottaa lievempiä rangaistuksia laittomasta abortista

8 kommenttia artikkeliin ”Abortista vain neljä vuotta vankeutta

 1. Abortti on aina murha.Abortti on säälimätön teloitus.Jokaisella elämällä on oikeus hengittää.Niin kuin sinulla ja minulla.Se on perusoikeus niin muualla eläinkunnassa kuin meilläkin.

  Aborttien salliminen on sitä että leikitään jumalaa.Ja siitä ei hyvää seuraa.

  Vanha intiaaniviisaus jonka olen joskus kuullut pitää edelleenkin paikkansa:Älä tapa jos et aio syödä sitä.

  Tykkää

  • Sinäkö et tapa hyttysiä?

   Sikiö on kyllä hyttystä korkeampi mutta koiraa alhaisempi kyvyiltään ymmärtää ja tiedostaa olemassaoloaan. Minusta hyttysen saa tappaa ja koirankin saa nukuttaa kivuttomasti, ei se sitä ainakaan kovin pahasti tajua. Koiran kiduttaminen jo aiheuttaisi paljon kärsimystä, joten se on väärin.

   Tykkää

   • Ei,en tapa hyttysiä.Minun ei tarvitse.Siitä on kiittäminen lähes parhaita ystäviäni hämähäkkejä.

    Mitä sikiön älykkyyteen tulee niin ei vastasyntyneelläkään ole älykkyyttä.Miksi sitten ei saisi abortoida myöskin vastasyntynyttä,ei sekään mitään mistään tajua?Vai muistatko muka itse syntymäsi?

    Tykkää

   • Sille, miksi syntyneillä ihmisillä on ihmisoikeudet, on hyvin tarkkaan mietityt syyt, useitakin. Asia on turhan pitkä tähän. Se ei anna perusteita sille, miksi kasveilla, madoilla, sikiöillä tai koirilla olisi ihmisoikeuksia. Niiden osalta riittää ajatella hyvinvointia, ainakin suurimmaksi osaksi.

    Tykkää

   • Sana ihmisoikeus on ihmisen ylimielisyyttä.Oikea sana on olemassaolon oikeutus.
    Kaikilla jotka elävät tällä planeetalla hengittäen ilmaa,on oikeus elää,oikeus hengittää ilmaa,sitä samaa mitä sinä ja minä hengitämme.Se on perusoikeus joka on niin minulla,sinulla kuin kaikella elävällä.
    Abortissa on kysymys juuri tuon kaikkein tärkeimmän perusoikeuden viemisestä.Se on rikoksista pahin,se on rikos elämää vastaan.Abortissa tulevalta ihmiseltä riistetään koko olemassaolon oikeutus.Simple as that.

    Tykkää

   • Sikiö ei hengitä ilmaa. Tulevia ihmisiä eliminoidaan käyttämällä kondomia, abortilla ja pidättymällä seksistä.

    Sitä paitsi millä perusteella ilman hengittäminen antaisi oikeuden siihen, ettei saa tulla tapettua, kunhan sen tekee ilman liiallisen kärsimyksen aiheuttamista. Jumalako on niin säätänyt? Tosin monet kristitytkin uskovat ihmisoikeuksiin.

    Ihmisoikeudet ovat tarpeen siksi, että ilman sellaisia tiukkoja sääntöjä me aiheuttaisimme toisillemme liikaa kärsimystä. Eläimet ja sikiöt eivät ymmärrä sellaisesta mitään, joten ne eivät kärsi siitä, että sanomme niille, ettei niillä ole ihmisoikeuksia.

    Tykkää

   • No ei tietenkää sikiö hengitä ilmaa.Mutta sikiöstä tulee ihminen joka hengittää ilmaa.Ja sikiöllä on oikeus tulla ihmiseksi.Ihmisiähän ihmiset tekevät.

    Oikeus hengittää on nimen omaan perusoikeus.Se kuoleeko välittömästi sen jälkeen vai 60 vuoden kuluttua on sivuseikka,syntymässä perusoikeus toteutuu.Syntyessään on kuitenkin tapahtunut tuo elämän oikeutus,on saanut hengittää.

    Ihmisoikeudet on tarkoitettu ainoastaan ihmisille.Se on vain pieni osa koko evoluutiota.Yhtä hyvin voidaan puhua sanoja ”rottaoikeudet” tai ”lintuoikeudet”,se sana koskee ainoastaan rottien/lintujen maailmaa,rottien/lintujen välistä sopua.Kokonaisuutena on kuitenkin elämän oikeutus koska se koskee kaikkia eläviä.Pienestä hyttysestä sinivalaaseen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s