Subprime-asuntolainakatastrofi oli hallituksen epäonnistuminen

Vuonna 1995 USA:n viranomaiset sanoivat, että pankkien on alettava antaa asuntolainoja köyhillä alueilla välttääkseen syrjintäsyytökset. Nyt asuntolainakuplan puhkeamisesta syytetään vapaita markkinoita ja ratkaisuksi tarjotaan viranomaisille lisävaltaa sääntelyyn.

Norberg: GOVERNMENT FAILURE
VS: Pankkien takaaminen lisää riskinottoa

3 kommenttia artikkeliin ”Subprime-asuntolainakatastrofi oli hallituksen epäonnistuminen

  1. Aika ilkeää etsiä USA:n rahoitusmarkkinoiden kriisin syytä 1995 hallituksen kannanotoista. Pankkien omat toimet uudenlaisten ns. instrumenttien luomisessa tuon kriisin tuottivat. Ja sitten, kun asiat menivät mönkään, niin rahalaitokset itse huutavat valtiota apuun.
    Eikös olisi aiheellista esim. WHO:ssa julistaa pankkituki kielletyksi markkinoiden häirinnäksi.?
    Olli J. Ojanen

    Tykkää

  2. Näitä lainoja myönnettiin ihan surutta pääasiassa tietyille etnisille ongelmaryhmille. Mm. VDARE on kirjoittanut paljon asiasta. Joo joo, onhan se vähän ”semmoinen sivusto”, mutta ei se tosiasiaa miksikään muuta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s