EU:n maatalouspolitiikka CAP on vastaus kaikkeen

CAP:llä estettiin tarkoituksella köyhiä maita kehittämästä laajamittaista maataloutta ja sen vientiä. Tämä on aiheuttanut ruokakriisin, mistä nyt syytetään markkinoita.

Ranskalaiset protektionistit vastaavat johdonmukaisesti kaikkeen CAP:lla. Vuonna 2003 Ranskan maatalousministeri Herve Gaymard puolusti CAP:ta sanoen, että köyhien maiden ei pitäisi keskittyä laajamittaiseen maatalouteen ja vientiin. ”…ruokaa ei voi jättää markkinavoimien armoille!”

Nyt meillä on ruokakriisi siksi, että köyhät maat eivät ole voineet kehittää laajamittaista maataloutta ja sen vientiä, osin CAP:n vuoksi. Ranskan maatalousministeri Michel Barnier selittää, että syy tähän on liikaa markkinoita ja liian vähän protektionismia. ”Nyt näemmmme liiallisen vapaamarkkinaliberalismin seuraukset.”

Norberg: sama englanniksi
VS: Globaali ruokakriisi
VS: Maataloustuki – sinäkin maksat tuhat euroa vuodessa
VS: EU:n tullimuurit tappavat

Luomusikapilvenpiirtäjiä Hollannissa

Jos Alankomaiden lihantuotanto tehtäisiin luomuna, sallien sioille hyvät olot ja tilat, pelkästään sikateollisuus tarvitsisi 75 % Alankomaiden pinta-alasta. Ratkaisu tähän ovat 622 metrin korkuiset luomusikapilvenpiirtäjät (nätti kuva). Vilja voidaan tuottaa viljelypilvenpiirtäjissä

Kasvihuonekaasupäästöt voidaan välttää, jos tuotetaan liha keinotekoisesti. Tekniikka makkaroihin ja hampurilaispihveihin on jo valmis, tavallisen pihvin rakenteen saavuttaminen vaatii vielä kehittelyä.

Sveitsissä bioteknologian tutkijat joutuvat nyt rahoitushakemuksissaan todistamaan, etteivät kohtele kasveja epäkunnioittavasti!

[käännös, tiivistelmä ja tiivistäminen toimituksen]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s