Venäjän salaiset aseet

Venäjän salainen ase on taikaviitta, joka tekee kantajastaan näkymättömän. Tätä asetta ovat käyttäneet menestyksellisesti venäläiset joukot vetäytyessään Georgiasta jo parin viikon ajan ilman että kukaan on onnistunut sitä näkemään. Taikaviitan kääntöpuoli on kuitenkin harmillinen, sillä se tuottaa näkyjä. Niinpä Georgian ilmatilassa on vilissyt vuosien ajan hävittäjiä ja ohjuksia, joita georgialaiset väittävät nähneensä, vaikka venäläiset kiistävät milloinkaan loukanneensa Georgian aluetta ja suvereniteettia. Asiantuntemattomat ihmiset väittävät nähneensä jopa venäläisiä sotilaita Georgiassa ennen kuin rauhanpuolustajat ryhtyivät pysäyttämään Etelä-Ossetian kansanmurhaa tai ryöstelevien ja raiskaavien rosvolaumojen joukossa sen jälkeen kun venäläiset olivat uljaasti palauttaneet rauhan alueelle. Länsimaisen median sietäisi mieluummin uskoa Venäjän armeijan virallisia tiedotuksia ja ymmärtää, että jos näkyvä todellisuus poikkeaa siitä, se johtuu vain taikaviitan ominaisuuksista.

Venäjällä on itse asiassa montakin salaista asetta. Toinen on Venäjän kansalaiset ulkomailla. Venäjän puolustustaistelu – jota kylmän sodan juoksuhautoihin jumiutuneet ilkeät ihmiset nimittelevät myös hyökkäykseksi – ei ainoastaan estänyt kansanmurhaa, vaan se oli myös oikeutettu toimenpide Venäjän kansalaisten puolustamiseksi, mihin ”jokaisella itseään kunnioittavalla valtiolla on itsestään selvä oikeus”, kuten venäläisdiplomaatit ovat auliisti kertoneet. Jos Georgian hallitus on menneinä vuosina laiminlyönyt velvollisuuttaan puolustaa Pietarin basaarien georgialaiskaupustelijoiden henkeä ja omaisuutta, se johtuu vain siitä, että Georgiaa johtaa ”rikollinen hallinto”, kuten Venäjän ulkoministeriön edustajat ovat diplomaattiseen tapaansa luonnehtineet. Venäjä sen sijaan ei horju moraalisissa oikeuksissaan ja velvollisuuksissaan, vaikka se tietenkään ei koskaan havittele naapuriensa alueita. Etelä-Ossetiassa asui 20 vuotta sitten 100.000 ihmistä, joista 65.000 oli osseetteja. Tänä päivänä Etelä-Ossetian asukkaista enemmistö on Venäjän kansalaisia, jotka haaveilevat itsenäisyydestä (ei siis suinkaan liittymisestä Venäjään). Ensimmäisiä venäläistyneitä osseetteja oli ihmisoikeuksien esitaistelija ja maailmanrauhan puolustaja Josif Dzhugashvili. Venäjä ei siis puolusta ainoastaan venäjänkielisiä ihmisiä, vaan kaikkia kansalaisiaan kansallisuuteen katsomatta. Kuuluisia venäläisiä tässä mielessä oli mm. Otto Wille Kuusinen, jonka ihmisoikeuksia Suomen rikollinen hallinto aikoinaan julkesi loukata. Myös Viron suuruudenaika koitti silloin kun sen raja oli Suomenlahdella, pääkaupunki Moskovassa ja väestö Siperiassa. Ylikansallisena valtiona Venäjä on tarjonnut auliisti passejaan niin abhaaseille, tshetsheeneille kuin toisen maailmansodan sotavangeillekin, jotka kärsivät kansainvälisen suojeluksen puutteesta. Tätä jaloa huolenpitoa, naapuriapua ja kansainvälistä solidaarisuutta ei saa sekoittaa muiden maiden harjoittamaan imperialismiin ja kolonialismiin.

Kolmas salainen ase on aika. Sitä Venäjällä riittää, 11 aikavyöhykkeen verran. Vetäytyminen kello 12 voi tarkoittaa yhtä hyvin vetäytymistä kello 1 tai 23. Joustavuus uloittuu myös kalenteripäiviin ja -kuukausiin. Ajanhallintaa oppineet venäläiset tietävät, että länteen pääsee kulkemalla tarpeeksi kauan itään ja päinvastoin. Niinpä vetäytymisenkin voi suorittaa kahteen vastakkaiseen ilmansuuntaan, vaikka lyhytnäköisen lineaarisesti ajattelevien länsimaalaisten silmissä takaperin vetäytyminen näyttääkin etenemiseltä. Venäläisillä on myös aikaa odottaa ja muistella, kun länsimaalaisilla aika kuluu nopeasti historian unohtamiseen. Niinpä venäläisille 1800-luvun suuri peli ehti tuskin kunnolla keskeytyä ja kylmä sota taukosi vain silmänräpäykseksi, vaikka länsimaalaisille niistä on iäisyys. Aikarajoitteisissa länsimaissa valta vaihtuu vähän väliä vaaleissa, kun taas syvähenkisempää demokratiaa toteuttavalla Venäjällä vallanvaihdoksiin ei ole kiire ja presidentinvirkaa voidaan kierrättää pitkään. Näin demokratia säästyy liialta kulutukselta.

Länsimaalaisten on usein vaikea ymmärtää Venäjää, koska se on mystinen maa, täynnä hienoja salaisuuksia ja arkijärkeä uhmaavaa sielukkuutta. Venäjä soveltaa luovaa mielikuvitusta ja ilmaisee itseään taiteellisella vapaudella, joka voi muuttaa ruman kauniiksi ja menneisyyden tulevaisuudeksi. Olkaamme kaikki osseetteja! Siten mekin voimme ryhtyä kansallismielisiksi vapaustaistelijoiksi vaatiessamme yhdistymistä emämaahamme ja Äiti Venäjä voi varustaa meidätkin salaisin asein taisteluun rauhan puolesta!

VS: Neuvostoliitto ja Venäjä eivät ole koskaan aloittaneet sotaa (ei pakina vaan presidentti Medvedevin lausunto)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s