Maailman köyhyys puolittui 1981-2005 – muslimit haluavat lisää globalisaatiota

Köyhyys laski 52 %:sta 26 %:iin tai absoluuttisina lukuina 1,9 miljardista 1,4 miljardiin. Siis keskimäärin 57 000 ihmistä on vapautunut köyhyydestä joka päivä jo 25 vuoden ajan, ja tuorein vuosikymmen oli kaikkein paras.

Globalisaatioon eniten osallistuneissa kehitysmaissa köyhyys väheni eniten, esimerkiksi Itä-Aasiassa 79 %:sta 17 %:iin, kun taas Saharan eteläpuolisessa Afrikassa se on ollut koko ajan noin 50 %.

Maailmanpankki muutti absoluuttisen köyhyyden rajan 1,25 vuoden 2005 dollariksi ja huomioi tarkemmin rahan ostovoiman eri vuosina. Näin saatiin suuremmat määrät köyhiä kunakin vuonna, mutta köyhyyden väheneminen oli samaa luokkaa kuin aiemminkin oli laskettu. Vastaavat tulokset saadaan myös rajoilla 2 tai 1 dollaria päivässä. Ilman Kiinaa luvut ovat samansuuntaisia mutta lievempiä. Tuore ruokakriisi lienee huonontanut tilannetta mutta aika vähän verrattuna paranemistrendiin. linkki

Iran, Egypti ja muut globalisaatiofanit

Muslimimaiden kansalaiset ovat vieläkin innostuneempia globalisaatiosta kuin eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset. WorldPublicOpinion.org:n kysely tehtiin Egyptissä, Turkissa, Azerbaidzanissa, Iranissa, Indonesiassa, palestiinalaisalueilla ja Nigerian muslimialueilla. Näillä 63 % väestöstä piti globalisaatiota, etenkin taloudellista globalisaatiota, enimmäkseen hyvänä kotimaalleen, vain 25 % enimmäkseen pahana. Enemmistö kannatti myös kansainvälistä kauppaa. Eräs tulkinta on, että hehän tietävät globalisaation vaihtoehdon ja ovat kärsineet siitä, kun taas eurooppalaiset ja amerikkalaiset voivat unelmoida siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s