ECIPE: parempi maataloustuki 10 %:lla kustannuksista

Kaikki markkinahintoja ja tuotantoa vääristävät toimet on lakkautettava mukaanlukien tuotantokiintiöt, varastotuet, vientituet, tuotantopalkkiot, pinta-alapalkkiot ja kesannointikorvaukset. Lisäksi tuotantoon sitomattomat tuet on lakkautettava asteittain, koska niillä ei ole sosiaalisia päämääriä. Sen sijaan voidaan maksaa tukia sosiaalisia ulkoishyötyjä tuottavista palveluista, esimerkiksi maaseutumaiseman ylläpidosta, joista tuottajat eivät pysty saamaan tuloja markkinoilta. Monet näistä tuista tulee toteuttaa paikallisella tai kansallisella tasolla, ei EU-tasolla.

Näin kirjoittaa riippumaton, voittoa tavoittelematon ajatushautomo European Centre for International Political Economy (ECIPE).

Tuotantoon sidotut tuet luovat tehottomuutta. Sitomattomat tuet oli tarkoitettu korvaukseksi sidottujen tukien poistamisesta. Voidaan tietysti katsoa, että olkoot viljelijät tyytyväisiä, kun ovat aiemmin saaneet veronmaksajien tukia, sen sijaan, että vaatisivat vielä lisää, ja on oma vika, jos joku on maksanut ylihintaa pellosta luullen tukien jatkuvan. Ehkä on hyvä viestiä ihmisille, että kenenkään ei pidä maksaa mistään ylihintaa tulevien tukien toivossa ja sosiaaliturvaa saavat vain oikeasti köyhät ja hekin kaikki samoin ehdoin riippumatta ammatistaan.

VS: Maataloustuki – sinäkin maksat tuhat euroa vuodessa
VS: EU:n maatalouspolitiikka CAP on vastaus kaikkeen
VS: Globaali ruokakriisi
VS: EU:n tullimuurit tappavat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s