Liberaalit kannattavat Obamaa

Liberaali The Economist-lehti kannattaa Obamaa, samoin Reason-lehden lähipiirin liberaalit ja libertaristiset älyköt. Heistä Woodrow Wilson oli historian pahin presidentti ennen Bushia. Vuonna 2000 McCain oli liberaali, nykyään republikaanien mielistelijä.

Demokraatti Woodrow Wilson vei USAn I maailmansotaan (siten tapattaen sotilaita ja edistäen kommunismin ja kansallissosialismin nousua), edisti rotuerottelua, laillisti valtakunnallisen verotuksen, loi keskuspankki Fedin (joka teki 30-luvun lamasta suuren laman).

Muita ehdokkaita olivat Richard Nixon (r), joka heikensi kansalaisvapauksia, vakoili kansalaisiaan, säänteli hintoja ja palkkoja, kaveerasi diktaattorien kanssa ja teki Watergaten), Theodore Roosevelt, joka edisti statismia (valtiokeskeisyyttä) ja antitrustilakeja sekä ennen kauttaan ajoi USAn osallistumista imperialistiseen sotaan Filippiineillä, sekä lievemmin George H.W. Bush, Jimmy Carter, Gerald Ford, Lyndon B. Johnson, Franklin D. Roosevelt, Andrew Jackson ja John Adams.

McCain liberaalista konservatiiviksi

Vuonna 2000 John McCain oli loistava presidenttiehdokas, joka mielistelyyn sortumatta kannatti liberaalia talous- ja arvopolitiikkaa ja melkein kukisti Bushin murto-osalla tämän budjetista.

Sittemmin hän on pyörtänyt kantojaan republikaanisemmiksi voittaakseen ehdokkuuden, joten monet liberaalit tahot Economist-lehdestä Reasonin lähipiiriin ovat kääntyneet Obaman taakse.

Johan Norberg ei ole ottanut kantaa. Hän pitää myös Obamaa huonona, koska Obama on lupaillut protektionismia, ay-liikkeelle valtaa määräillä liittoihin kuulumattomia sekä katteettoman paljon etuja ikäihmisille, ja pitää ainoana toivona, että Obama on valehdellut ja aikoo olla lupaamaansa liberaalimpi, mistä onkin viitteitä.

Yleisesti pelottavana pidetään sitä, että vaalien jälkeen sekä Valkoinen talo että kongressi ovat tukevasti demokraateilla. Yleensä ”jaettu hallinto” on tuottanut parhaita tuloksia, kumman tahansa yhden puolueen ylivalta tolkuttomia lakeja ja menoja.

VS: John McCain – osin vapautta, osin kollektivismia

2 kommenttia artikkeliin ”Liberaalit kannattavat Obamaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s