Onko abortti murha?

Abortinvastustajien mukaan abortti on murha. Pitäisikö siitä siis joutua vuosiksi vankilaan? Vai eikö se olekaan murha?

Daniel Florien toteaa, miten abortinvastustaja toisensa jälkeen joutuu umpikujaan kysyttäessä, pitääkö murhasta joutua vuosiksi vankilaan.

Olisiko sittenkin niin, että munasolun murhaaja – esimerkiksi selibaatissa elävä – tai hyttysen murhaaja ei ole sen parempi kuin hedelmöittyneen munasolun murhaaja?

Onko pätevää syytä sille, että syntymättömän lapsen syntymän ehkäisevä – esimerkiksi selibaatissa elävä – saa ankaramman tuomion kuin apinansa tai koiransa murhaava?

Siitä lienemme kaikki samaa mieltä, että syntyneen ihmisen murhan salliminen johtaisi kohtuuttomiin ongelmiin ja turvattomuuden tunteeseen. Syntymättömän abortointi ei johda samaan.

On myös monia naisia, joille abortti ei tee hyvää. Tähän on kaksi ratkaisua: 1. pyritään vähentämään abortteja mm. lisäämällä tietoa ehkäisystä ja 2. vältetään tekemästä abortista demonisoitua tai stigmatisoitua tekoa, koska sellainen lisää abortintekijöiden henkistä kärsimystä – aborttejahan tehdään joka tapauksessa, myös maissa, joissa siitä seuraa kuolemanrangaistus. Raamattu määrää abortista kuolemanrangaistuksen.

VS: Abortista vain neljä vuotta vankeutta (Suomessa vielä nyt 8 vuotta vankeutta)

2 kommenttia artikkeliin ”Onko abortti murha?

  1. Hyvä Heli,
    sinun kirjoittamassasi artikkelissa on niin suuria biologisia virheitä että vain 2 sellitystä on mahdollista: a) et tiedä mitään elämän alusta tai b) tiedät sen olevan väärin mutta sinun tarkoitus oli vain kirjoittaa roska-propaganda abortin puolesta.

    Mikäli sinun ongelmasi on vain ettet tiedä paljon biologiaa, sinun kannattaa katsoa: Abortti ja oikeus elämään tai Abortti wiki
    Esimerkiksi, puhuit munasolun murhajasta melkein samalla kuin syntymättömien murhajana. Ero on että munasolussa on vain puolikas DNA, ei ihmisen DNA kun sikiöllä on inhimillinen DNA, eli kuuluu ihmislajiin. Voisin jatkaa, mutta minun mielestäni ei kannata koska valitettävästi on sanomattakin selvä että kyseessä ei ole tietämättömyytä, vaan propagandaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s