Suomessa on 708 000 suhteellisesti köyhää

Suhteellisesti köyhäksi määritellään kotitalous, jonka tulot ovat alle 60 % mediaanitulosta. Tällaisia pienituloisia oli 708 000 vuonna 2007. Heistä reilu neljännes oli eläkeläisiä (17 % eläkeläisistä). Työssä käyvistä pienituloisia oli alle 5 %, työttömistä lähes puolet, yli tuplasti niin paljon kuin vuonna 1995.

Pienituloisten tulot ovat kasvaneet mutta keskituloisten tulot ovat kasvaneet vieläkin nopeammin, mikä selittää suhteellisen köyhyyden lisääntyminen. Köyhyyttähän Suomessa ei ole – absoluuttisen köyhyyden raja on dollari päivässä. Maailmassakin köyhien määrä on vähentynyt

VS: Köyhien tulot kasvoivat 16 % 1995 – 2006
VS: Maailman köyhyys puolittui 1981-2005 – muslimit haluavat lisää globalisaatiota
VS: Verotuksen keventäminen—ratkaisu köyhyyden ongelmaan? (köyhyydestä USA:ssa verrattuna Suomeen, Henrikki Heikka)

Otteita Iltalehden keskustelusta

Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 15:53 Vastaa
Todellinen köyhyys on absoluuttista, nälkää, tauteja, asunnottomuutta, sellaista Suomessa ei ole. Ja jos onkin on se itseaiheutettua, jos on ryypännyt rahansa voi nälkä yllättää mutta ei täällä kukaan nälkään kuole.

Yhteiskunta maksaa vuokran ja elämiseen jää yksinäisellä ihmisellä neljäsataa euroa kuussa. Tämä riittää jos ei ryyppää, se on fakta. Jos ei neljällä sadalla saa ruokaa, vaatteita ja muita tarpeellisia tarvikkeita ei syy ole tuen pienuudessa vaan uusavuttomuudessa. Jos sairastuu vakavasti, kyllä hoidetaan ja lääkkeet maksetaan vaikka rahaa ei olisi.

Jos nämä nykyajan valittajat tahtovat jotain todellisesta köyhyydestä tietää niin kysykää isovanhemmiltanne, sodan aikana ja sodan jälkeen puutetta oli kaikesta. Silloin voitiin puhua köyhyydestä, ei nykyään.

Re: Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 16:04 Vastaa
Itsekin kuuluun tilston mukaan köyhiin.
Onhan se kiva lukea lehdestä.HAHHAA
Asumme kohta maksetussa isossa omakotitalossa,
pihassa parivuotta vanha bemari, en oikein koe itseäni
kauheen köyhäksi, vaikka lasten(7) ollessa pienempiä
pennejä joutuikin laskemaan.

Re: Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 16:12
Mulla jää palkasta käteen 860,- / kk, mitään omaisuutta ei ole, asun vuokralla (220,- / kk).
En tunne itseäni mitenkään köyhäksi, minulla on paljon hienoja ystäviä, harrastukseni ovat joko halpoja tai kokonaan ilmaisia, kasvatan ruokani itse niin pitkälle kuin pystyn. lihat ja kananmunat ostan suoraan tuottajilta samoin kuin jauhot, sangen halpaa mielestäni.
Ainoa köyhyys jota Suomessa esiintyy on henkinen köyhyys joka kumpuaa katkeruudesta ja kateudesta muita ns. onnistuneita kohtaan. Vaikka vasemmiston taivas toteutuisi ja rikkaat menettäisivät omaisuutensa se raha ei kuitenkaan valuisi pienituloisille, joten turha olla kateellinen. Kateus ja katkeruus on kuin syöpä joka syö ihmisen sisältä ontoksi.

Re: Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 16:20 Vastaa
Kyllä suomessa on köyhiä, pieneläkeläisiä jotka asuu, vanhoissa taloissa ulko vessat sekä saunat. Lisää tulee köyhiä, jotka joutuu työttömäksi. Työtön on nykymaailmassa arvoton kapine. Olen pitkäaikais työtön ja kun olen ollut pätkätöissä välillä niin sama raha on jäänyt käteen kuin työttömänä. Eikä ole jäänyt 400 kun pakolliset maksut olen maksanut pois.

Re: Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 16:41 Vastaa
Miten ihmeessä joku voi olla pitkäaikaistyötön siis Suomessa jossa esim. Hesassa on ollut huutava pula bussikuskeista, siivoojista yms. Vai oletko yksi näistä mitäänaikaansaamattomista peräkammarinpojista jotka vaan valittaa keskellä korpea kun ei muka ole töitä…

Re: Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 16:48 Vastaa
> Elikkäs jos asia on näin. Olet esim ollu tehtaassa töissä vastuuhenkilönä ja saannu hyvin rahaa. Sitten saat potkut ja ainut duuni miten sinä kuvailit on ”siivoja ja bussikuski”. Menisitkö siivoamaan vessoja/koteja hyvällä tuurilla 8€/h?

Parempi sekin kuin elää loisena mummojen veromarkkojen varassa.

Re: Ei Suomessa ole köyhiä!
Lähetetty: 19.1.2009 17:24 Vastaa
Työssäni olen kyllä nähnyt vanhuksia joilla ei rahaa juuri ole, katsoisin heidät kyllä köyhiksi. Tosin ihmetyttää se, että ilman sosiaaliaseman avustusta pärjäävät itsenäisesti n.600 euron kuukausi BRUTTOtuloilla. Vaatii vaan aika kurinalaista elämää ilman viinaa ja tupakkaa. Näille olen mielelläni avustanut yheiskunnan apua esim suurten sairaalalaskujen ja lääkkeiden maksamiseen.

Lähetetty: 19.1.2009 17:47 Vastaa
Se, miten valitsee asuinpaikkansa, asuntonsa, harrastuksensa, vaatetuksensa ym. sitten ratkaisee, miten tiukasti joutuu ruokakaupassa ottamaan vain silakkaa, porkkanaa, ruisleipää ym. ja jättämään karkit, sipsit, oluet, makkarat ja leivokset hyllyyn. Kohtuuton vyötärönympärys paljastaa, että useimmat suhteellisesti köyhät eivät ole niin tiukoilla.

Re: Sama porvareille
Lähetetty: 19.1.2009 18:51 Vastaa
> Miksi nyt veronmaksajien ja työmiesten pitäisi
> yrittäjien hanurit pyyhkiä kun ovat koko nousukauden
> toitottaneet, että palkkoja ei voi nostaa koska
> yrittäjä kantaa vastuun, niin pitää saada kaikki
> manna itselle.

No jos kerran yrittäjänä on hel..tin helppoa olla ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista niin mitä vi..tua siinä itket? Ryhdy yrittäjäksi!

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomessa on 708 000 suhteellisesti köyhää

  1. Tärkeintähän sosiaalidemokratian kehityksessä kohti sosiaalifasismia on, että mahdollisimman monen ihmisen elämänkehitys pysähtyy/polkee paikallaan; tällainen ”massa” on poliittisesti harmittomin sekä takaa sosialismille elintärkeän kollektiivisen pahoinvoinnin, jonka syytä ei tajuta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s