Miesasialiike nousee – kirjoja, pamfletteja, väitöskirja ja Miesten tasa-arvo ry.

Arno Kotron ja Hannu Sepposen antologia, Pasi Malmin väitöskirja, Miesten tasa-arvo ry. ym. ovat tuoneet keskiöön unohdetun sukupuolen ja sen kohtaamat tasa-arvo-ongelmat. Asialliset miesasiamiehet ovat myös saaneet postmodernistifeministien tukea ja äärifeministien raivoisaa dissausta.

Hallituksen ihmisoikeuspoliittinen selonteko sivuuttaa miehet

Hallituksen vuosittainen ihmisoikeuspoliittinen selonteko rajaa lähtökohtaisesti miehet ulkopuolelle, Miesten tasa-arvo ry. toteaa, ja tuo esiin monia mainittuihin naisten kohtaamiin epäkohtiin verrannollisia miesten kohtaamia epäkohtia. On sitten tapauksesta ja lukijasta kiinni, pitääkö molempia vai ei kumpiakaan tasa-arvo-ongelmina. Lainsäädännön ja naisten(kin) ylläpitämien meemien osuus ongelmissa on kuitenkin merkittävä.

Pamfletteja ja väitöskirja

Aiheesta on ollut otsikoissa myös 6.2.09 väitellyt Pasi Malmi, jonka väitöskirja käsittelee mm. miehiä syrjiviä meemejä, sekä tutkija, blogisti Henry Laasasen vuonna 2008 julkaisema Naisten seksuaalinen valta -kirja seksuaalisesta markkina-arvosta, jonka vuoksi nuoret miehet ja vanhat naiset ovat parisuhdemarkkinoilla heikoilla, irtoseksimarkkinoilla ainakin nuoret miehet ”alfoimpia” lukuunottamatta.

Vuonna 2007 runoilija Arno Kotro ja toimittaja Hannu Sepponen julkaisivat antologian Mies vailla tasa-arvoa, jota äärifeministit Anne Moilasen johdolla ampuivat täysillä.

Sosialistit vääristävät ”feministien” julkikuvaa?

Mainituista teoksista käydään keskustelua miesten tasa-arvofoorumilla skeptikko Jussi K. Niemelän referaattialustuksella, jossa Niemelä myös syyttää Malmia postmodernifeminismin huuhaan hyväksymisestä, feministien kanssa kaveeraamisesta ja naistutkimuslistalla äärifeministeiltä saamansa p***an salaamiselta julkisuudessa. Malmi on kerta toisensa jälkeen jaksanut vastata asiallisesti, kohteliaasti, rakentavasti, kantojaan korjaten, tutkimusviitteitä esittäen ja vastaavaa pyytäen, mutta samaa on mahdotonta sanoa kourallisesta listaa osittain dominoivia äärifeministejä, joista ainakin osa on peittelemättömiä sosialisteja. Olisiko totalitaristinen ideologia ajanut sukupuoliasian ohitse? Sen sijaan asiallisempien feministien taholta tulee miesasialle tukea ja rakentavaa kritiikkiä.

Anne Moilanen puolestaan näyttää kuuluvan välimaastoon: hän näyttää olevan aidosti feministi eikä sosialisti mutta hän tuntuu innokkaammin vastustavan miesasiaa kuin analysoivan tutkimustuloksia tai korjaavan kantojaan tosiasioiden mukaan. Tietysti on niitäkin, jotka ovat sekä sosialisteja että aidosti feministejä, mutta heitäkin tuntuu vaivaavan kyvyttömyys ottaa vastaan sosialismin ulkopuolisia selitys- tai ratkaisumalleja.

Harva suljettu ideologia kuitenkaan menestyy pitkän päälle. Miestutkimuslistan keskustelu on asiallisempaa ja siellä naistutkijat saavat esittää kriittisetkin argumenttinsa saaden asiallista palautetta – naistutkimuslista on toiselta planeetalta muutaman miesasiaa vihaavan häirikön vuoksi.

HS: Väitös: Lähes jokainen mies kokee sukupuolisyrjintää (uutisesta käy myös ilmi, miten Malmi on paitsi miesasiamies myös feministi)
Epätasa-arvo (Yle, 6 min, Youtube: Pasi Malmi, Hannu Sepponen, Arto Jokinen; Jokinen paheksuu ”taantumuksellista, naisvihamielistä miesasiaa”, johon ei kuitenkaan lue tässä artikkelissa mainittuja, edistyksellisiä miesasiamiehiä)
VS:n sukupuoli-kategoria
Suomen miestutkimusseura
Miesten tasa-arvo ry. (suhtautuu myönteisesti feminismiin)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s