Dosantti Johan Bäckman ja sosialistinen Viro

”Vaalien” jälkeen vankiloihin tapettiin kahdessa vuodessa 5 000 ihmistä, kymmenessä vuodessa pakkotyöleireillä kuoli 11 000 jne. ”Antifasisti” Bäckmanin (s. 1971) mukaan virolaiset liittyivät vapaaehtoisesti Neuvostoliittoon ja olivat vain elämysmatkalla Siperiassa.

Oikeussosiologi, ”dosantti” Johan Bäckman on väittänyt, että Viro liittyi Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti vuonna 1940. Historioitsija, tohtori Jukka Tarkka muistutti Satakunnan kansassa 2.4., että liittymispäätöksen teki neuvostopanssarien suojeluksessa perustuslain vastaisissa vaaleissa valittu eduskunta, jossa oli vain kommunisteja, koska ehdokkainakaan ei ollut muita.

Neuvostoliitto ja natsi-Saksa olivat salaa sopineet Euroopan jaosta siten, että Baltian maat ja Suomi kuuluivat Neuvostoliitolle, ja Stalin ei arkaillut toteuttaa suunnitelmaa. Suomi tosin pisti kiusallisesti hanttiin.

KGB voi koputtaa ovellesi minä tahansa yönä

”Vaalien jälkeen vankiloihin tapettiin kahdessa vuodessa 5 000 ihmistä, kymmenessä vuodessa pakkotyöleireillä kuoli 11 000 ja metsiin katosi 1 500. – – [pakkosiirretyt] Siperiassa elelleet parikymmentätuhatta virolaista olivat [Bäckmanin mukaan] vain elämysmatkalla tutustumassa uuden isänmaansa vaihteleviin luonnonolosuhteisiin”, Tarkka kertoo

”Bäckman kuittaa olemattomiksi asiat, jotka virolaiset oman kokemuksensa ja perheidensä historian perusteella tietävät tosiksi. Hän väittää satuiluksi sitä, mitä sadattuhannet suomalaiset ovat neljännesvuosisadan aikana omin silmin nähneet Neuvosto-Virossa käydessään.”

”Hänen suorituksensa on älyllisesti samaa tasoa kuin niiden, jotka väittävät keksityksi tarinaksi myös miljoonien juutalaisten kuolemaa natsien tuhotehtaissa.”

”Jo kylmän sodan aikana totuttiin siihen, että aina on suomalaisia, jotka haluavat aistihavainnoista ja arkijärjestä piittaamatta pitää totena mitä tahansa Moskovasta käskettyä, eivätkä he kaikki olleet kommunisteja.”

Tarkka myös muistuttaa, miten Saksa teki tiukan pesäeron kansallissosialistien rikoksiin mutta Venäjä vieläkin kunnioittaa sosialisteja. Entinen KGB-agentti Putin pitää Neuvostoliiton romahtamista ”maailmanhistorian suurimpana katastrofina”.

”Kun natsismin luhistumisesta oli neljännesvuosisata, Länsi-Saksan liittokansleri polvistui Varsovan ghetossa teurastettujen juutalaisten muistomerkille. Päästäkseen samaan Venäjällä on viisi vuotta aikaa edes jonkinlaiseen sovinnon eleeseen oman historiansa miljoonien uhrien muiston edessä.”

Viro: Milton Friedmanin opeilla kapitalismiin

Yllä mainitut faktat löytyvät myös professori Seppo Zetterbergin kirjoittaman Viron historiasta. Ennen sosialismia Viro oli Suomea edellä kulttuurisesti ja taloudellisesti, vapautuessaan sosialismista vuonna 1991 se oli suurin piirtein kehitysmaa. 32-vuotiaana pääministeriksi valittu Mart Laar ei tiennyt taloudesta muuten kuin että oli lukenut talousnobelisti Milton Friedmanin liberalistisen best-seller-kirjan Vapaus valita (Free to Choose). Hän noudatti sen oppeja ja Virosta tuli talousihme, jonka kansan köyhempikin puolisko on nyt finanssikriisin jälkeenkin tavattoman paljon vauraampi ja vapaampi kuin sosialismin aikana, ja lisäksi taloutta tervehdyttäneen 90-luvun rakennemuutoksen ansiosta tulevaisuuden kasvuedellytykset ovat paljon entistä parempia.

Antifasistinen komitea kannattaa taistolaisia

Antifasistinen komitea on kolmen putinistin klikki, jota vetää dosantti (”kohudosentti”) Johan Bäckman tukenaan Petri Krohn ja toimittaja Leena Hietanen. Bäckmanin mukaan virolaisten pakkosiirrot tehtiin vain heidän pelastamisekseen sodan jaloista ja myöhemmin, 1949, metsäveljien ”terrorismilta”. Suomen sotasyyllisyysoikeudenkäynnit tulisi uusia, koska syytettyjä oli liian vähän. Presidentti Tarja Halonen salailee Suomen sotarikoksia, Bäckman jatkaa Husarissa.

”Minulla ei ole mitään taistolaisia vastaan. Voimme kiittää taistolaisia suuresta osasta sitä korkealaatuista tiedettä, taidetta ja kulttuuria, josta tänään nautitaan. Se liike oli parasta mitä Suomen historiassa on tapahtunut”, Bäckman päättää. ”Oletko kommunisti?” ”Ei, olen antifasisti.”

Bäckman kehottaa äänestämään eurovaaliehdokas Hietasta, jonka mukaan Viron kansa on ”rikollisen tyhmä” ja Viron siirtäessä miehityspatsasta (pronssisoturi) Tallinnassa 2007 ”Putinilla olisi ollut oikeus lähettää tankit Viron kaduille.” (Yle Tv 1 26.3.09, Wikipedia: Leena Hietanen).

Sofi Oksanen ja Imbi Paju: Kaiken takana oli pelko

Virolaistaustainen suomalaiskaksikko toimitti antologian, jossa virolaiset ja vironvenäläiset kansalaiset ja tieteilijät kertovat kärsimyksistään sosialismissa aina maatalouden pakkokollektivisointia ja joukkokyydityksiä myöten. Viro menetti yli 17 % sotaa edeltäneestä väestöstään.

Vasemmiston aiemmin suitsuttama tohtori Oula Silvennoinen kutsui kirja-arviossaan Neuvostovaltaa ”yhteiskunnalliseksi, kulttuuriseksi, taloudelliseksi, ekologiseksi, älylliseksi ja moraaliseksi katastrofiksi” (HS 24.3.).

Bäckmanin Antifasistinen komitea toi ”Putin-jugendin” (Nashi-nuorisojärjestön) ja Yövartion (”Putinin SA”) edustajia sekä ex-KGB-agentti Abdullah Tammen johtaman Islamilaisen puolueen osoittamaan mieltä kirjanjulkistusta vastaan, kaikki yhteensä parikymmentä henkeä. Toimittajiakin oli enemmän ihmettelemässä ja kirjanjulkaisutilaisuudessa oli 300 hengen yleisö.

Kommunistien riveistä EU-parlamenttiin

[Lisäys 21.4.09]
Bäckman ja Hietanen ovat marxilais-leniniläisestä Kommunistisesta työväenpuolueesta (KTP) vaalitaktisista erimielisyyksistä vuonna 2002 erotetun, Kommunistien liitto -puolueen (ei rp.) johtaman Suomen työväenpuolue -nimisen puolueen ehdokkaita, Uusi Suomi kertoo.

STP perustettiin vuonna 2006 muuttamalla Vaihtoehtoväki-puolueen (VEV) nimi. Vaihtoehtoväen (1999-2006) puheenjohtajia olivat Vihreissä aiemmin toimineet sosialistit Juhani Tanski, Ulla Klötzer ja Eero Taivalsaari. Elonkeho-lehden päätoimittaja Eero Taivalsaari on pitkän linjan kommunistiagitaattori, joka on myös perustanut Pentti Linkolan ohjelman kopioineen Yhteiskuntaekologinen seura -propagandajärjestön ja uskoo ay-liikkeen ratkaisevan ympäristöongelmat.

Taktisista syistä STP ei ole eksplisiittisen sosialistinen vaan pyrkii haalimaan mukaan kaikenvastustajia, joskin ohjelma on läpinäkyvän kaappikommunistinen. Tarkistamattoman huhun mukaan edes SKP ei kelpuuttanut Bäckmania, vaikka tämä väittää, ettei ole kommunisti.

Nato-vastustajat suitsuttivat vallankaappaajaa

Suomen Nato-vastustajat intoilivat, kun 28.3.09 duuma-kansanedustaja Juli Kvitsinski varoitti Suomea Venäjän vastatoimista, mikäli Suomi liittyy Natoon. Mies on kommunisti ja oli 1991 vallan pariksi päiväksi kaapanneen Gennadi Janajevin juntan tiedotteiden allekirjoittaja, joka aiemmin vaati yya-sopimuksen palauttamista. (HS 5.4.09)

Johan Bäckman (Hikipedia)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s