Naiset haluavat matalapalkkatöihin, eivät panosta työhön ja päättävät silti kulutuksesta

”Miehet etsivät suurempaa palkkaa ja menestystä, kun taas naiset etsivät työtyytyväisyyttä”, ”Miehet tekevät enemmän työtunteja”, ”Miehillä on suurempi vaara menettää työnsä ja loukkaantua vakavasti työssä”, ”2/3 naisesta aikoo pitää tauon uralla (vrt. vain 1/8 miehistä)”, ”Naisten 25 suosikkityönantajasta 12 oli matalapalkkaisia (miehillä 4)”, kertoo IEA:n tutkimus.

Professori John Shackleton toteaa, että miehet tekevät pidempiä työpäiviä vaarallisemmissa töissä suuremman irtosanomisriskin alla. Naisten alhaisemmat palkat ovat elämäntapavalinta – ehkä fiksumpi kuin miesten.

Tuo valinta voi joiltain osin olla epätasa-arvoisten asenteiden syytä, ja näitä asenteita ehkä pitää muuttaa. Työnantajia siitä ei pidä syyttää vaan mm. kasvattajia. Ainakin miesten korkeammasta riskinotto- ja erikoistumishalusta tosin tulee syyttää myös geenejä. Lisäksi ihmiset ovat erilaisia, joten tämä ohje on lähinnä niille, jotka puhuvat sukupuolten eikä yksilöiden tasa-arvosta.

Silti ainakin USA:ssa naiset päättävät rahasta, vaikka miehet sen enimmäkseen ansaitsevatkin. Britanniassa rahasta suurin osa onkin naisilla, osin siksi, että miehet elävät vaarallisesti eivätkä pidä sairaslomia kuten naiset, niin että naiset lopulta perivät miehet. Kulutus alkaa olla naisten käsissä.

Palkkatasa-arvo (Ihmissuhteet-blogi, 5.11.08)
Palkkatasa-arvoesitelmästä (Ihmissuhteet-blogi, 8.11.08)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s