Merellä kelluvien kaupunkien rakentaja Patri Friedman pitää luennon Helsingissä

Merellä kelluvien kaupunkien rakentaja Patri Friedman pitää yleisöluennon Mises-instituutin ja vapaasana.netin vieraana Helsingissä. Nobel-palkitun taloustieteilijän Milton Friedmanin pojanpoika Patri Friedmanin luento käsittelee hänen viimeisten vuosien aikana tekemää työtä merelle perustettavista kaupungeista. Friedman edustaa Seasteading-instituuttia, jonka on tarkoitus perustaa pysyviä asuinrakennelmia avomerelle. Friedmanin ja hänen
kumppaniensa kehitystyötä on viime aikoina tukenut mm. Facebook-miljardööri Peter Thiel.

Mises-instituutti sekä Vapaasana.net ovat mukana järjestämässä tapahtumaa toivoen kelluvien kaupunkien tarjoavan kilpailua nykyisille holhousvaltioille. ”Uskomme kelluvien kaupunkien mahdollistavan pienten kokeellisten yhteisöjen perustamisen merelle ja tarjoavan siten liberaaleja käytännön elinmahdollisuuksia ihmisille”, tapahtuman pääjärjestäjä Markus Törnqvist Mises-instituutista täydensi.

Paikalla puhuu myös Ruotsin IBIS Innovationin Henrik Kindblom, jonka yritys on erikoistunut uusiutuvaan energiaan ja merenalaiseen asutukseen.

Paikka: Helsingin yliopisto (Yliopistonkatu 3), Porthania, sali PIII
Päivämäärä: Pe 13.5.2011 kello 18.00-20.00
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille

Tapahtuma Facebookissa

Mises-instituutin edustaja Markus Törnqvist (mjt@mises.fi, 050-460 7816) vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin sekä sopii haastatteluista puhujan kanssa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Merellä kelluvien kaupunkien rakentaja Patri Friedman pitää luennon Helsingissä

 1. Onko niin, että sitten kun teknologia muuttuu tarpeeksi laadukkaaksi ja halvaksi, tehdään sopimus: ”Kun yhteensä N ihmistä allekirjoittaa tämän ja hinta on enintään X, ostan Y neliön asunnon täältä tai maksan Z euron sakon.”?

  Kun hinta on tarpeeksi halpa, N ihmistä löytynee, ja tuo saadaan käyntiin. Kun erityyppisten utopioiden kaupungit sijoitettaisiin vierekkäin, syntyisi paljon synergiaa logistiikan ja palveluiden suhteen.

  Kun tuo on käynnissä ja halpaa, teknologia parantunee ja halventunee nopeasti ja vähänkään toimivien utopioiden kaupungit laajentunevat nopeasti.

  Yhteiskuntakokeilut lisääntyisivät nopeasti ja parhaita sääntöjä kopioitaisiin muihin merikaupunkeihin ja jopa vanhoihin valtioihin.

  Miten kauan kestää, ennen kuin teknologia on tarpeeksi halpaa?

  Vapaamatkustajaongelmaa voisi tarvittaessa eliminoida pienellä alennuksella sen mukaan, miten varhain sopimus on allekirjoitettu. Onkohan tarpeen?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s