Paavo Arhinmäen vihapuheet

Paavo Arhinmäki vaatii nyt Norjan joukkomurhan jälkeen jyrkkää irtisanoutumista vihapuheista muttei itse irtisanoutunut johtamansa jalkapallohuligaaniryhmän hakkaamisista, HJK-fanien hampaiden katkomisista, kaulaanviiltämisistä, järjestämistään mellakoista ja poliisinmurhahuudoistaan. Miksi vasemmisto sallii vihapuheen yritysjohtajia, sijoittajia ja porvareita vastaan, jopa kiihottamisen väkivaltaan, mutta haluaa sensuroida lievemmänkin muilta?

Jalkapallohuligaanien johtaja

Paavo Arhinmäki kokosi Jokerien jalkapallojoukkueelle ”kannattajaryhmän” ”Jokerit 116 Boys”. ”Katsomossa hän johti huutokuoroa, joka karjui herjoja Jokerien vastustajille sekä haastoi riitaa. Näin saatiinkin jalkapallomellakoita”.[1]

Arhinmäen väitetään ottaneen ryhmään tarkoituksellisesti ”steroidipäitä”, ja eräitä muita esitettyjä väitteitä ei voi tähän kirjata ilman pitäviä todisteita, mutta Arhinmäen ryhmää pidettiin erityisen väkivaltaisena, suorastaan tappeluita hakevana. FC Jokerien kuoltua Arhinmäki vei Aarno Laitisen mukaan osan ryhmästä Vasemmistonuoriin mellakoimaan 6.12. Linnan juhlien edustalla (ks. ”Kuokkavieraat”), ”mutta kun Tarja Halonen kutsui Arhinmäen seuraaville itsenäisyyspäivän kutsuille, mellakat loppuivat.”[1] Arhinmäen kommentti oli suurin piirtein: ”Ei ole enää sen aika”.

Norjan joukkomurhan jälkeen Arhinmäki sanoi: ”Ei riitä, että pahoitellaan tapahtumaa. Nyt pitää jyrkästi irtisanoutua vihapuheista. Hiljaisuus on hyväksyntää.” Helsingin Sanomien toimittajat vertasivat tätä siihen, että Arhinmäki ei irtisanoutunut kokoamansa 116 % Boys -ryhmän toimista. Esimerkiksi jäsenet hakkasivat HJK:n kannattajia iskemällä hampaita poikki ja viiltämällä yhtä ihmistä veitsellä kaulaan. Artikkelin mukaan Arhinmäki toi jalkapallohuliganismia Suomeen. [2]

Vihapuhe poliiseista

Poliisien mukaan Paavo Arhinmäki osallistui vihapuheeseen herjaamalla tapettuja poliiseja Jokeri-fanien kiihotushuudossa. Arhinmäki itse sanoo, ettei ole varma, onko huutanut: ”Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen”. [3]

Saman uutisen nimimerkkikommentoijan mukaan Jokerien faniryhmä myös rasistisesti haukkui etenkin erivärisiä pelaajia.

Katumellakat

Arhinmäki myös järjesti Smash Asem ja Kuokkavieras-mielenosoituksia, joissa tapeltiin ja riehuttiin. [2] Lisäksi Kuokkavieras-mielenosoituksissa itsenäisyyspäivän juhlien vieraiden autoja saarrettiin ja naamioituneet miehet hyppivät vieraiden konepelleillä pelottavissa tilanteissa. Ikkunoita särjettiin ja liikkeitä ryösteltiin.

Vihapuhe

Vihapuhe on henkilöön tai ryhmään kohdistuvan vihan levittämistä. Usein termillä viitataan vain vihaan, joka perustuu rotuun, orientaatioon, uskontoon tms.

Sosialistit haluavat termin ulkopuolelle vihapuheen porvareita, johtajia, sijoittajia, hyvätuloisia, konservatiiveja ja liberaaleja vastaan.

Arvostelua

Konservatiivipoliitikko Wille Rydmanin mukaan vihapuheen varjolla pyritään sensuroimaan tiettyjä poliittisia näkemyksiä. Hän itse pitää Vapaa-ajattelijoiden kesän 2009 ”Jumalaa tuskin on olemassa” -ulkomainoskampanjaa sopimattomana mutta ei kannata sensuuria eikä sakottamista, myöskään Pentti Linkolan ”vihapuheille”. [4]

Lähteitä ja lisätietoja
Vihapuhe (Liberalismi.net – sisältää lähdeviitteet)
Vappuyön mellakoitsijat valmistautuivat ennalta pahoinpitelemään (Vapaasana.net 5.5.2006) (väitetysti Arhinmäen Smash Asem -mellakan sisarmellakka Suomessa, samantapainen kuin tämänhetkiset Englannin mellakat)
Norjan joukkomurhaajaterroristi-nationalisti Breivik vihasi vapaan markkinatalouden ja vapaakaupan kannattajia yli kaiken (Vapaasana.net 7.8.2011)

3 kommenttia artikkeliin ”Paavo Arhinmäen vihapuheet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s