Norjan joukkomurhaajaterroristi-nationalisti Breivik vihasi vapaan markkinatalouden ja vapaakaupan kannattajia yli kaiken

Anders Behring Breivik räjäytti pommin Oslossa ja surmasi 69 nuordemarileiriläistä Utøyan saarella 22.7.2011. Breivikin mukaan libertarismi on täysin ristiriidassa hänen konservatisminsa kanssa. Hän myös vastustaa globaalia kapitalismia, vaatii kaikkien ylikansallisten yritysten kansallistamista valtion haltuun sekä vihaa yli kaiken sekä vapaan markkinatalouden ja vapaakaupan kannattajia että ”kulttuurimarxilaisia”.

Breivik vaatii korkeita tulleja ja kaupan täyttä lopettamista mm. Kiinan ja Lähi-idän kanssa vaikka myöntääkin tämän tekevän tavaroista kalliita.

Manifestissään Breivik väittää olleensa 16-21-vuotiaana kulttuurisesti konservatiivi mutta talousliberaali. Luultavasti siksi hän mainitsee manifestissaan Adam Smithin ja Ayn Randin.

Silti vasemmistolaisten puheet ”uusliberalismin” syyllisyydestä kaikenlaiseen pahaan toistuivat myös Breivikin kohdalla nettikeskusteluissa.

Natoa vastaan

Breivik myös vastusti Natoa, koska Nato esti vuoden 1999 pommituksillaan serbien vainoa albaanimuslimeja kohtaan 1990-luvun Jugoslavian hajoamissodissa.

Lisätietoja ja lähdetietoja:
Anders Behring Breivik (Liberalismi.net, josta tämä artikkeli on peräisin)
Opinion: Was Breivik inspired by Libertarianism? (Johan Norberg, JULY 27, 2011, josta useimmat tiedot ovat peräisin)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s