Edistyksellinen Obama?

Kun kansan enemmistö asettui kannattamaan homoavioliittoja ja eräät osavaltiot ovat jo laillistaneet sen, USA:n varapresidentti Joe Biden uskaltautui kannattamaan niitä. Obama odotti 3 päivää, ja kun Biden ei saanut turpiinsa, lopulta Obamakin uskalsi seurata kansan mielipidettä. Liberaalit kuten Cato-instituutti ja Reason-lehti ovat kannattaneet homoavioliittoja jo iät ja ajat – ja tuomitsevat Obaman siitä, että tämä ei takaa Guantanamon vangeille oikeudenkäyntiä.

Osavaltiot kuitenkin päättävät asiasta itse. Vuonna 2011 homoliittojen kannattajat saivat enemmistön (53 % vs. 45 %), ja 3.-6.5. tehty gallup osoitti kannan säilyneen (50 % vs. 48 %).

Cato-instituutin hallituksen puheenjohtaja Robert A. Levy vaatii Cato-artikkelissaan homoseksuaalisille pareille samoja oikeuksia avioliittoon ja etuuksiin kuin heteropareille.[3][4]

Cato – liberaali ajatushautomo

Cato-instituutti on muuten suomalaissukuisen puheenjohtajansa suulla todennut George W. Bushin hallinnon uuskonservatismin terrorismiin verrannolliseksi vaaraksi vapaudelle.[1] Cato syyttää myös Barack Obamaa siitä, että tämä ei takaa Guantanamon vangeille oikeudenkäyntiä.[2]

Cato-instituutin tavoitteita ovat rauha, yksilönvapaus, taloudellinen vapaus, yritystukien poistaminen ja laillisuusperiaate. Instituutti on vastustanut sekä Persianlahden että Irakin sotia ja kansalaisvapauksia rajoittanutta Patriot Actiä.

Instituutin piirissä on työskennellyt ja työskentelee nobelisteja ja instituuttia haastatellaan ahkerasti tiedotusvälineissä. Myös Yle ja HS uutisoivat Caton tutkimusten tuloksista.

Lisätietoja viiteluetteloineen:
Cato-instituutti (Liberalismi.net)
Homoavioliitto (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s