Mitt Romney lisäsi työvoiman kysyntää

Mitt Romney johti Bain Capitalia erittäin menestyksekkäästi. Yrityssijoitusvoitot olivat 50 – 80 % vuodessa ja tuotto 2,5 miljardia. Yritykset tehostuivat huomattavasti. Tehokkuus lisää talouskasvua ja työvoiman kysyntää, vaikka juuri kyseisissä yrityksissä työpaikat vähenisivät. Vastustajakin pitää Romneyn osaamista erittäin relevanttina presidentin tehtäviin, joita ovat lähinnä priorisointi, delegointi, rekrytointi ja irtisanominen.

Pätevä

Mitt Romneyn johdolla Bain Capital sijoitti 77 yritykseen yhteensä 1,1 miljardia dollaria ansaiten 2,5 miljardia (1984-1999). Vuosittaiset voitot olivat 50 – 80 %. Yrityksistä 12 % teki konkurssin tai lakkautettiin ensimmäisten 5 vuoden aikana, eräät muut joutuivat vaikeuksiin vasta, kun Bain ei enää omistanut niitä. Professori Steven N. Kaplanin mukaan sijoitusten menestys oli loistava. [1]

Kolumnisti James Pethokoukisin mukaan tämä osoittaa Romneyn olleen loistava riskisijoittaja ja varainhoitaja. Hänestä Romneyn toiminta tuottaa ns. luovaa tuhoa, joka poistaa vanhaa korvaten sen tuottavammalla ja vauraammalla yhteiskunnalla tuottaen korkeampia tuloja, lisää töitä ja parempia tuoteita ja palveluja.

Lähes aina Pethokoukisin kanssa vastakkaisilla linjoilla oleva kolumnisti Jonathan Chait ja professori Will Wilkinson toteavat olevansa kerrankin samaa mieltä tämän kanssa. Wilkinsonin mukaan Romneyn toiminta siirsi pääomaa, myös henkistä, tuottavampiin kohteisiin, mikä kokonaisuutena lisäsi työvoiman kysyntää.

Wilkinson ja Romneytä inhoava Pascal-Emmanuel Gobry pitävät Romneyn bisnesosaamista hyvin relevanttina presidentin tehtäviin, joita ovat lähinnä priorisointi, delegointi, rekrytointi ja irtisanominen. [2]

Pragmaatikko

Romney on todella poikkeuksellisen pätevä presidentin tehtäviin mutta hänen viralliset kantansa ovat nykyään juuri ja juuri sen verran konservatiivisia, että se riitti esivaalivoittoon. Käytännön politiikassaan Romney olisi luultavasti selvästi liberaalimpi kuin kaksi edeltäjäänsä mutta tuskin kovin liberaali, ennemmin järkevä mutta varovainen pragmaatikko.

Pärjättyään huonosti hieman liberaalimmalla profiililla Romney korjasi julkisivuaan sen verran konservatiivisempaan suuntaan, että se riitti esivaalivoittoon keväällä 2012. Talouspoliittisestikaan Romney ei ole kaukana keskitien kulkijasta.

Mitt Romney (Liberalismi.net)
Luova tuho (Liberalismi.net)
Työn kysyntä kasvaa koko ajan (Vapaasana.net) (niille, jotka eivät ymmärrä, miten luova tuho lisää työvoiman kysyntää)

3 kommenttia artikkeliin ”Mitt Romney lisäsi työvoiman kysyntää

 1. Mitt Romney on uusi George Bush; retoriikastaan huolimatta, suuren valtion ja valtiovallan kannattaja.

  Verot ja Massachusettsin budjetti:

  Hän julistaa vastustavansa veroja, mutta ehdotti kuvernööriaikanaan kolmea uutta veroa: ajoneuvoveroa, kampanjalahjoitusveroa ja rakentamisveroa. Hän myös nosti olemassaolevia veroja sadoilla miljoonilla dollareilla teeskennellen ettei niin tehnyt. Hän keksi verottaa epäsuorasti nettimyyntiä nostamalla nettiyritysten kiinteistöveroja. Siitäkin hän väitti, ettei se ole verojennostoa. Romney kutsuu näitä veroja nimellä ”government fees” ja ”closing loopholes”. Tämä kertoo kaverin ylimielisyydestä.

  Romney väittää pienentäneensä Massachusettsin budjettia yhtäällä kahdella ja toisaalla kolmella miljardilla. Hän ei ole edes itsensä kanssa yhtä mieltä saavutuksistaan. Tosiasiassa nämä budjettisupistuksen ovat vain kirjanpidollisia siirtoja momenteilta toisille. Todellisuudessa hän kasvatti Massachusettsin budjettia $22.7 miljardista $27.9 miljardiin (sisältää $2.2 miljardia, jonka hän onnistui junailemaan viralliseen budjettiin kuulumattomaksi).

  Sen valtion menojen lisäyksen, mitä hän ei pystynyt veronkorotuksilla ja uusilla veroilla kattamaan, hän siirsi lainoilla tulevilta sukupolvilta verotettavaksi.

  Hyvinvointivaltio:

  Romneyllä oli Massachusettsissa oma ObamaCarea vastaava ohjelma: RomneyCare. Se oli Mitt Romneyn versio sosialistisesta/fasistisesta sairauskuluvakuutuksesta. Tämänkin hän toteutti vastoin vaalilupaustaan. Se pakottaa jokaisen ottamaan itselleen, joko yksityisen sairauskuluvakuutuksen tai maksamaan vastaavan summan uusina veroina. Se tarkoitti yhteensä useiden miljardien dollareiden lisäbisnestä yksityisille vakuutusyhtiöille ja tuloa verottajalle.

  Romney väittää olevansa ”fiscal conservative”, ”tax cutter”, ”waste fighter”, ”opponent of runaway spending”, ”tough leader who vetoes new taxes and needless government spending”, totuus on täysin päinvastainen. Hän on pelkästään valehteleva sosialistiroisto.

  Aseet:

  Romney vastustaa yksilöiden oikeutta puolustaa omaa henkeään. Hän allekirjoitti lain ”law a weapons ban in 2004”.

  Ulkopolitiikka:

  Täysin Bushin jalanjäljissä. Jos Romney valitaan, voidaan hyvällä syyllä odottaa varustelumenojen jatkuvaa kasvua ja sotaa Irania vastaan. Hänen merkantilistinen kauppapolitiikkansa johtaa todennäköisesti kauppasotaan Kiinan kanssa.

  Yhteenveto:

  Jos Romney valitaan, niin mikään ei muutu. Romneyn ohjaamana valtio jatkaa kiihtyvää kasvuaan yksilön ja yksilönvapauden kustannuksella. Romney on valtion liittolainen ja vapauden vihollinen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s