Valtio vain kasvaa USA:ssa

Demokraattien ex-ministeri, taloustieteen professori Lawrence Summers kirjoittaa FT:ssä, että vaikka molempien puolueiden mielestä valtion rooli taloudessa pitää palauttaa enintään normaalille tasolle, se kasvaa vaalivoittajasta riippumatta.

Syitä ovat ikääntyminen, kasvaneen velan korot, infrastruktuurihuollon lykkääminen ja se, että terveydenhoidon ja korkeakoulutuksen hinta on noussut viisinkertaisella nopeudella verrattuna autoihin ja vaatteisiin, joita yksityiset ostavat, 100-kertaisella verrattuna televisioihin. Summersin mielestä pitää myös käyttää lisärahaa taloudellisen epätasa-arvon vähentämiseen. Summers toimi Obaman keskeisenä talouspoliittisena neuvonantajana ja Clintonin valtionvarainministerinä.

Kirjailija-toimittaja Reihan Salamin mukaan tämä terveydenhoidon ja koulutuksen innovaatioiden vähyys ja kallistuminen johtuvat julkisen sektorin ylisuuresta roolista Yhdysvalloissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s