YK:n turvallisuusneuvosto – eliitti poltti miljoonia turhaan

Suomi yritti turhaan päästä YK:n turvallisuusneuvostoon. Kyseessä oli ensisijaisesti demaripoliitikkojen ja -virkamiesten egonpönkityshanke, johon poltettiin pari miljoonaa veronmaksajien euroa ja paljon työaika- ja muita resursseja, Hesarin mukaan kompensaatioksi persujen vaalivoitolle.

Luultavasti myös suuri joukko muiden budjettisektorien miljoonia käytettiin voideltaviin maihin.

Lisäksi Suomi on monesti äänestänyt voideltavien maiden toivomalla tavalla saadakseen näiden suosien, vaikka osan Suomelle äänensä luvanneista maista tiedettiin luvanneen äänensä myös molemmille Suomen kilpailijamaille, Australialle ja Luxemburgille, jotka tulivatkin valituksi.

Helsingin Sanomat kertoi, että jäsenyyden painoarvon arvioitiin olevan riittämätön peruste kampanjan saamille voimavaroille mutta jäsenyyskampanja oli hyvä piristys, koska perussuomalaisten eduskuntavaalivoitto 2011 tulkittiin käpertymiseksi sisäänpäin ja Suomea on varjostanut alakuloinen ilmapiiri.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Suomea äänestivät 18.10.2012 mm. Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea, Kuuba ja Iran mutteivät USA ja Israel. Nato-jäsenyyden arvioitiin auttaneen Luxemburgia voittamaan Suomen viimeisellä kierroksella.

Ja kuka tiesi, että vuonna 2011 neuvostoon valitut maat olivat Marokko, Togo, Pakistan, Guatemala ja Azerbaidzan?

Lisätietoja
YK:n turvallisuusneuvosto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s