Putinin puhe: Suomen miehittäminen on oikeutettua siinä missä Krimin?

Kolumnisti repii kappaleiksi Putinin puheen Krimistä. Putinin mukaan Krimiä ei miehitetty, vaan sotilaat olivat jo siellä, heidän määräänsä vain lisättiin. Tehtaankadullakin on jo KGB-upseereja. Putinin mukaan hyökkäys ei ollut miehitys, koska laukaustakaan ei ammuttu – kuten ei Hitlerin vallatessa Itävallan tai Prahan. Putin siis luennoi väkivallattoman vastarinnan kannattajille?

Ilta-Sanomien toimittajan Arja Paananen kuvasi (sitaatit alla) 18.3. Putinin puhetta, jonka yleisö keskeytti toistuviin raikuviin aplodeihin seisaaltaan.

Putin sanoo, että vaikka hän sai luvan lähettää sotilaita Krimille, niin sotilaathan olivat itse asiassa jo siellä, eli varsinaisesti Krimiä ei miehitetty, sotilaiden määrää vain lisättiin.” – Nyt olen hieman hämmentynyt: jos Krimillä oli sotilaita jo ennen kuin Putin sai luvan lähettää niitä, rikkoiko hän myös Venäjän lakia? Vai onko se eri asia, kun sotilaita ei koskaan lähetetty (paitsi se ensimmäinen) vaan ainoastaan lisättiin? Montako sotilasta Venäjällä on jo nyt Tehtaankadulla?

Putinin mukaan on outoa kuunnella, kun heitä syytetään miehityksestä, sillä yhtään laukausta ei ole ammuttu.” – Ahaa, tämän vuoksi Itävaltaa 1938, Baltian maita 1940 tai Prahaa 1939 ja 1968 ei koskaan miehitetty! Hyvä muistutus niille, joiden mielestä aseellista vastarintaa parempi on väkivallaton kansalaistottelemattomuus tai kansainväliseen oikeuteen turvaaminen.

Putinin mukaan ei ajateltu, että Neuvostoliitto joskus hajoaisi ja Krim joutuisi eroon Venäjästä konkreettisesti.” – Eivätkä varmastikaan myöskään Aleksanteri I ja II tai Lenin ajatelleet mitään sellaista tunnustaessaan Suomen erilliseksi valtioksi.

Putin kertoo, kuinka Krim on ollut Venäjälle aina tärkeä, ja miten Krim on myös venäläisten sotilaiden hautausmaa.” – hankolaiset, pitäkää varanne!

Putinin mukaan Yhdysvallat ei piittaa kansanvälisestä oikeudesta. Hän muistuttaa Jugoslavian pommituksista, Afganistanista ja Libyasta, joissa Yhdysvallat on toiminut hänen mukaansa omalla oikeudellaan.” – Putinin mielestä YK:n valtuutuksetkin ovat omaa oikeutta? Sen lisäksi noiden maiden tyranniat olivat surmanneet läjittäin omia viattomia siviilejään. Sen sijaan Krimissä ja Ukrainassa venäjänkielisillä on paljon enemmän ihmisoikeuksia kuin Venäjällä ja Krimin valtausta vastaan YK:n turvallisuusneuvosto äänesti 13-1. Vastaan äänesti vain Venäjä ja tyhjää vain Kiina, varatakseen oikeuden omalle imperialismilleen.

Hänen mukaansa olisi ollut kestämätöntä, jos Nato olisi tullut samoille vesille kuin Venäjän Mustanmeren laivasto Krimillä.” – Putin uskoo kansan unohtaneen, että Nato seilailee samoilla vesillä jo Romaniassa, Bulgariassa ja Turkissa.

Täytyy kiittää Johtajaa siitä, että hän puheillaan tekee parempaa maanpuolustustyötä kuin kaikki suomalaiset sotilasasiantuntijat ja poliitikot yhteensä!

Ei, nyt on pakko etsiä Hynkelin puheita Youtubesta ihan vertailun vuoksi… ”Ay the straff mit hulten sect. De wiener schnitzel mit der lager beer und der sour kraut. Ay de flurten facta flarten. And Tomainia wit zien struff and de bleaten zacten flutz. … Democratzy stunk! Liberty stunk! Free sprechen stunk!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s