Post Globalization Initiative – Thomas Wallgren, Johan Bäckman ja kumppanit Kremlin bulvaaneina?

Post Globalization Initiative on ”Maailman sosiaalifoorumissa ideoitu” moskovalainen antikapitalistinen järjestö, joka tukee Putinin sotapolitiikkaa ja jonka virallisia puhujia ovat Johan Bäckman, Noam Chomsky, Naomi Klein ja Vandana Shiva. Thomas Wallgren (sd) on sen johtohahmoja.

Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla HS-toimittaja Laura Halminen kertoo kalliista mainoskampanjasta, joka tuotti lähes 5 miljoonaa näyttökertaa järjestön videolle Putinin propagandapuheelle Krimistä vanhana venäläisenä alueena. Reviisori raateli puheen aiemmin Vapaasana.netissä kampanjaa, Bäckmania, Chomskyä ja Kleinia.

Järjestö ilmoittaa tavoitteekseen tuoda yhteen aktivisteja ja ammattiliittoja, jotka vastustavat nykyistä talousjärjelmää.

Järjestön etusivun pglobal.org ensimmäinen julkaisu on, että Brasilian kommunistipuolue tukee ”Ukrainan antifasistien vastarintaa”. Sen yläpuolella on banneri ”Ei sodille, ei Natolle”, ja uutisia, ensimmäisinä: ”Oliver Stone syyttää USAa ’Boeing’-turmasta” sekä Guantanamo-asiaa.

Järjestön takana ovat Wallgrenin lisäksi mm. Immanuel Wallerstein ja Jeffrey Sommers. Puhujia ovat Bäckmanin lisäksi mm. Susan George, James Galbraith, Voima-lehden Into-kustantamon yhteistoimintamiehenä toiminut kommunisti Boris Kagarlitsky, Vandana Shiva sekä Joseph Stiglitz.

Järjestön on myös epäilty olevan Kremlin hanke rahan kanavoimiseksi sitä puolustaville ja Länttä heikentäville tahoille. Toisaalta esimerkiksi Johan Bäckman kertoo olevansa ilmaiseksi töissä RISI:ssä eli Venäjän strategisten tutkimusten instituutissa. Hänen asemansa Venäjän jonkinlaisena äänitorvena on siis kuitenkin näin virallistettu.

Linkkejä

Maailman sosiaalifoorumi (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s