Hamas tapattaa homoja, kiduttaa toisinajattelijoita ja sallii kunniamurhat ja raiskaukset, Fatah seuraa perässä

Hamas tuomitsee homot kuolemaan ja antaa raiskausten, perheväkivallan ja ”kunniamurhien” tapahtua rankaisematta. Sen lait ovat lähinnä shariasta. Palestiinalaishallinto pidättää ja vangitsee toisinajattelijoita ilman syytteitä ja kiduttaa 96 %:a vangeistaan, mihin osa kuolee. Vangeista on naisia 15,3 %, vanhuksia 11,3 %. Amnesty, HRW ja Arabien ihmisoikeusjärjestö ovat tuominneet teot jyrkästi.

Human Rights Watch tuomitsi myös 14-vuotiaana tehdystä rikoksesta epäillyn teloittamisen. Tiedot oli saatu kiduttamalla. Sekä Länsirannan Fatah-johtoinen hallinto että Gazan Hamas-hallinto harjoittavat kidutusta, surmia ja muuta toisinajattelijoiden vainoa, jopa toistensa.

Hamas ja Fatah murhasivat myös satoja palestiinalaisia jo ensimmäisen intifadan aikana. Vuoden 2006 Israelin ja Gazan konfliktin aikana Hamas järjestelmällisesti vangitsi, kidutti ja teloitti Fatahin kannattajia, HRW:n mukaan satoja gazalaisia vammautettiin ja kidutettiin. Osalta murrettiin käsivarret ja jalat.

Amnestyn mukaan palestiinalaishallinto käyttää yhä toistuvasti kohtuutonta ja perusteetonta väkivaltaa rauhanomaisia mielenosoittajia kohtaan, mm. hakkaa pampuin ja lyö, ja jättää tekijät seurauksitta. Poliisi syyllistyy myös surmiin. Myös Arabien ihmisoikeusjärjestö AOHR on arvostellut palestiinalaishallintoa jyrkästi.

Vuodesta 2008 Hamas on heikentänyt yhdistäytymis- ja järjestäytymisvapautta. Turvallisuusjoukot hajottavat väkivaltaisesti Fatahin ja muiden ryhmien luvattomia kokoontumisia. Syyskuussa 2012 Bureijin pakolaisleirillä oli poikkeuksellisesti 500 hengen mielenosoitus, jossa kolmivuotiaan pojan kuoleman jälkeen vaadittiin Hamasin kukistamista. Hamasin joukot hajottivat mielenosoituksen nopeasti.

Homoseksuaaleilta katkaistaan kaula

Homoseksuaalien oikeusjärjestön Shaul Ganon kertoo Palestiinalaishallinnon yleensä käyttävän homojen vainon tekosyynä näiden leimaamista kollaboraattoreiksi ”mutta tiedän kaksi tapausta viimeisten kolmen vuoden ajalta, joissa teloitettuja oli oikeudessä syytetty avoimesti nimenomaan homoseksuaalisuudesta.” Ganonin mukaan palestiinalaishallinto vetoaa käytännöissään islamilaiseen lakiin.

Usein hallinto kuitenkin verhoaa shariatuomionsa tekaistuista rikoksista tuomitsemiseen näyttääkseen paremmalta avunantajien silmissä. Myös fatahin kannattajia ja ei-poliittisia Hamasin arvostelijoita kidutetaan ja tapetaan perättömin syytöksin, kuten ”yhteistyö Israelin kanssa”.

Arviolta 300 palestiinalaishomoseksuaalia on ylittänyt rajan salaa ja elää Israelissa, koska he kokevat olevansa siellä paremmassa turvassa, vaikka he voivat jäädä kiinni ja tulla vihollisalueen asukkaina palautetuiksi Palestiinaan.

Uskonnonvapaus


Hamasin tavoitteet ovat Israelin tuhoaminen sekä islamilaisen valtion perustaminen liittolaisensa ISISin tapaan. Hallinto pakottaa noudattamaan ortodoksisia sunni-islamilaisia tapoja ja pukeutumista ja vainoaa muissa kuin Hamasin moskeijoissa käyviä sekä kristittyjä.

Esimerkiksi vuonna 2007 Länsirannassa ja Gazassa hyökkäiltiin, räjäytettiin ja tuhottiin nettikahviloita, kirkkojen kirjastoja, ja amerikkalaisia kouluja. Yhdysvaltojen sisäministeriön raportin mukaan islamista kristinuskoon kääntyneitä on vainottu, pahoinpidelty ja uhkailtu, eikä hallinto ryhtynyt mihinkään toimiin vainoojia vastaan.

Kehitysapu

Ihmisoikeus- ja apujärjestöt valittavat Hamasin kontrolloivan lähes täysin avun jakamista Gazassa ja jakavan sen poliittisin kriteerein vähällä tai olemattomalla läpinäkyvyydellä, mikä tekee korruption helpoksi.

Siviilikohteiden altistaminen sotatoimille

Marraskuussa 2006 Hamasin radiovetoomus sai 50 palestiinalaisnaista ihmiskilviksi palestiinalaisten asemiesten ympärille, ja kaksi naisista kuoli. Samassa kuussa myös mm. komentaja Mohammedweil Baroud kutsui siviilejä kilviksi kotiinsa, kun Israelin armeija oli hyökkäämässä siihen, ja myös moskeijoissa kehotettiin vastaavaan. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on tuominnut vastaavat Hamasin teot sanoen: ”Ei ole mitään tekosyytä kutsua siviilejä tulevan hyökkäyksen kohteeseen”. Hakam Balawi on sanonut: ”On kiellettyä ampua raketteja tai ammuskella aseilla kodeista, ja on Palestiinan korkein etu, että tätä ei rikota, koska siitä seuraa miehitysarmeijan barbaarinen kosto, ja kansalaiset eivät hyväksy sellaista ammuskelua. Ne, jotka niin tekevät, ovat tyetty ryhmä, joka ei edusta kansaa ja kansakuntaa.”

29.2.2008 Hamasin parlamentaarikko Fathi Hammad puolusti ihmiskilpikäytäntöä sanoen: ”Me haluamme kuolemaa kuten te haluatte elämää.” Siviilit ovat myös vastustaneet rakettien ampumista kotiensa luota Israeliin. Kun 23.7.2004 eräs perhe yritti estää Al-Aqsan Marttyyrien Prikaatin raketin laukaisualustan sijoittamista kotinsa luokse, prikaati ampui perheen pojan ja haavoitti viittä muuta.

Hamas on perustettu saduille

Hamasin peruskirja väittää, että Ranskan vallankumous Lokakuun vallankumous, kolonialismi ja molemmat maailmansodat olivat juutalaisten sionistisia salajuonia ja vapaamuurarit ja rotarikerhot ovat sionistisia järjestöjä. Peruskirja viittaa Siionin viisaiden pöytäkirjoihin. Ne ovat tunnetusti antisemitistinen väärennös, joka on olevinaan suunnitelma juutalaisten maailmanvaltaan.

Encyclopaedia Britannica kertoo, että Hamasin tavoite on Israelin tuhoaminen ja islamilaisen valtion luominen Israelin ja Palestiinan alueille, kuten Hamasin peruskirjassakin todetaan. Siksi vuonna 1987 perustettu Hamas vastusti myös vuoden 1993 Oslon rauhansopimusta, joka oli historian paras mahdollisuus solmia rauha alueelle. [Lisäys: tutkijat kiistelevät, luopuiko Hamas Israelin tuhoamisesta vappuna 2017, mutta vielä vuotta myöhemminkin EB kirjoittaa saman kuin yllä.]

Yksityiskohdat ja lisätietoja lähteineen (L.net)

3 kommenttia artikkeliin ”Hamas tapattaa homoja, kiduttaa toisinajattelijoita ja sallii kunniamurhat ja raiskaukset, Fatah seuraa perässä

 1. Gaza, Venäjä ja Kiina boikottiin. Miten Venäjän voidaan antaa osallistua Euroviisuihin ja Iranin, Kiinan ja Pohjois-Korean jalkapallon MM-kisoihin?

  Tykkää

 2. Venäjän toiminta Tshetsheniassa on aivan järkyttävää kidutusta ja vainoa, mutta jostain syystä sitä uutisoidaan kovin vähän. Jos Hamas tai Venäjä olisivat kuten Israel, niiden kansalaiset kokisivat olevansa paratiisissa.

  ”In 2012, the Human Rights Watch presented a 43 page long list of human rights violation committed by Hamas. Among actions attributed to Hamas the HRW report mentions beatings with metal clubs and rubber hoses, hanging of alleged collaborationists with Israel, and torture of 102 individuals. According to the report, Hamas also tortured civil society activists and peaceful protesters.” Vähän eri asia kuin varoitusten jälkeen ampua rajaa vastaan pommien kanssa hyökkäävää valtavaa väkijoukkoa. Tuoltakin vuodelta löytyisi vaikka kuinka paljon Hamasin tekemiä kauheuksia, ja muiden vuosien raportit ovat samanlaisia.

  Naiset, toisinajattelijat ja vähemmistöt ovat todella kauheassa asemassa.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Hamas
  http://liberalismi.net/wiki/Ihmisoikeudet_Palestiinassa

  Tykkää

 3. ”Hamas omilla toimillaan on pakottanut Israelin rakentamaan turva-aidan Gazan ja Israelin rajalle, mikä vaikeuttaa Gazan asukkaiden liikkumista Israelin ja Gazan välillä. Israel ylläpitää muun muassa kaasuputkia Gazaan ja puhdistaa Gazan veden. Kiitokseksi Israel saa Gazasta raketteja ja muita terroritekoja.”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s