Ay-liike vainoaa työntekijöitä: “rikkureille” elinkautinen

Ay-liike uhkailee työntekijöitä elinikäisellä työpaikkakiusaamisella, jos nämä tekevät töitä, vaikka oikeus työhön on perustuslain ja ihmisoikeussopimusten suojaama. Uhkavaatimus: ”tottelisivat näitä meidän työtaistelutoimenpiteitä.” Kurinpalautuskeino on ”rikkurien” leimaaminen: ”Rikkurit kantavat koko ikänsä rikkurin taakkaa työpaikalla”, Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen sanoi Iltalehdelle 28.1.2020. Tarkoittaa mitä? Rikkurit voivat ”saada köniinsä”, PAMin Nina Koivuniemi uhkaili 2015, ”TOVERIT nyt jos koskaan kaikki taistelemaan, perjantaina rautatientorilla tavataan!” Bussinkuljettaja Anja Heinonen (2005): ”Joka aamu töihin tullessani autoni kylkiä ja kattoa hakattiin, renkaita potkittiin, huudettiin ja kirottiin. Uhattiin väkivallalla.” Myöhemmin hänen autonsa renkaat oli yön aikana viillelty, ja lopulta hän joutui sairaslomalle. Connexin pääluottamusmies Jori Kopra ei tuntenut sääliä Heinosta kohtaan: ”Kyllä rikkurit ovat aina saaneet kuulla kunniansa. Ei tämä ensimmäinen kerta ole.” ”Ihmettelin kovasti kun näin, että hän ajoi, osa-aikainenkin. Jos on niin hullu, niin siitä vaan! miesvaltainen ala ja muutenkin.” Heinonen ei hyväksynyt laitonta lakkoa eikä hänellä edes olisi ollut varaa lakkoilla, koska mies oli pitkäaikaistyötön. 23-vuotias Ida Seppälä kertoi 28.1.2020, miten häntä uhkailtiin ja solvattiin, kun hän ei suostunut lakkoon. Monet tehtaat pyörivät lakosta huolimatta. ”Se, että sanotaan, että ’sinä et tyttö ymmärrä’, ärsyttää minua yli kaiken, mutta muuten näitä alentavia ja ala-arvoisia ulostuloja en halua kommentoida.” Seppälä tekee töitä, jotta työpaikat säilyisivät jatkossakin Suomessa, japanilaisasiakkaat luottaisivat toimitusvarmuuteen, eikä muutenkaan halua pilata yritysten tuloksia, koska se olisi pois palkoista.

Iltalehti toivoi, että ay-liike ”haukkumisen ja uhkailun sijaan”  pohtisi tekojaan. Ilta-Sanomat toivoi ”järkeä vihapuheen sijaan”.

Ay-aktiivit vainoavat ja pahoinpitelevät tajuttomiksi työläisiä ja toimittajia, työpaikkakiusaavat ja hakkaavat liittoon kuulumattomia, tunkeutuvat näiden pihoille öisin ja tuhoavat näiden omaisuutta, hakkaavat poliiseja. Paperiliiton johtaja uhkaili työnantajia ampumisilla ja vihakiihotti vetoamalla kapinaan – ei Lapuan liikkeen vaan siihen paljon verisempään. Duunareita estetään väkivalloin tekemästä töitään. 2000-luvulla. Lain mukaan jopa liiton jäsenillä on oikeus tehdä töitä, liitottomista puhumattakaan. Lue: Ay-liike hyökkää työläisten ja toimittajien kimppuun: pahoinpitelyä, vainoa, työpaikkakiusausta, uhkailua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s