Putinin botit toivat Corbynille ja Trumpille vaalivoitot

Swansean yliopisto: 6 500 venäläistä Twitter-tiliä ylisti Corbynia ja haukkui Maytä parlamenttivaalien 2017 alla tavoittaen miljoonia äänestäjiä. Ainakin moni tileistä oli botteja. Niille tekaistiin naisten nimiä. May menetti 12 paikkaa ja joutui ottamaan tuekseen pienen Pohjois-Irlannin unionistipuolueen (DUP), mikä on vaikeuttanut Brexit-neuvotteluja. Ukrainan kriisissä Corbyn piti Yhdysvaltoja syyllisenä ja Venäjää provokaation uhrina. Edward Lucasin mukaan Corbynin ”anti-imperialismi” ei ulotu Ukrainaan. Harkovan ihmisoikeusryhmä arvosteli Corbyniä ihmisoikeuksien halventamisesta. Tänään Corbyn luovutti puheenjohtajuuden Keir Starmerille.

Corbyn tukee Venezuelan hallitusta, joka vainoaa toisinajattelijoita ja on sosialismillaan kurjistanut maailman öljyrikkaimman valtion kaiken paitsi rikollisuuden pulasta kärsiväksi väkivaltaiseksi ihmisoikeushelvetiksi. Siellä rahallakaan ei enää ole arvoa ja YK:n mukaan pari miljoonaa venezuelalaista on paennut kotimaastaan.

Äärivasemmistolainen Corbyn myös kutsuu Hamasin ja Hizbollahin edustajia ”ystäviksi”.

Corbynia vastustavat kansanedustajat nostivat hänet äänillään täyte-ehdokkaaksi vuoden 2015 puheenjohtajavaaleihin saadakseen äärivasemmistonkin äänestämään. Corbynin valintaa puheenjohtajaksi pidettiin yllätyksenä ja vaaleihin osallistuneiden Labourin vastustajien yrityksenä tuhota puolue.

Tänään perusvasemmistolainen Keir Starmer valittiin vaalit taas Corbynin seuraajaksi. Corbyn erosi hävittyään taas vaalit joulukuussa.

Lännen heikentäminen rokotehömpällä

Venäjän trollit myös levittivät valheellista tietoa rokotteista. ”He heikentävät kansalaisten luottamusta rokotuksiin ja altistavat meidät kaikki tartuntataudeille”, Johns Hopkinsin yliopiston tutkija tiivisti.

Lisää aiheesta ja artikkelin lähdeviitteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s