Kyykytyksestä täystyöllisyyteen

Clintonin sosiaaliturvauudistus näyttää hyvin menestyksekkäältä. Uudistus siirsi resursseja passiivisesta sosiaaliturvasta työllistämisen tukemiseen, ja tuloksena köyhät ovat sekä päässeet töihin että rikastuneet. Tutkimukset vahvistavat, että muutos johtuu pääosin uudistuksesta eikä talouskasvusta, ja moni vasemmistolainen uudistuksen vastustaja on muuttanut kantaansa.

USA:n malli tuskin sellaisenaan sopii Suomen oloihin, mutta tulisiko täälläkin siirtää painopistettä passivoinnista työllistymisen tukemiseen ja työllistämisen helpottamiseen? Työttömyys luo paitsi köyhyyttä ja osattomuutta, myös periytyy ja antaa perheen lapsille huonommat elämän avaimet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s