Hollanti virallisti eutanasian

Armomurha on ollut Alankomaissa aiemminkin käytännössä sallittua: tiettyjen kriteerien täyttyessä syytettä lääkäriä vastaan ei ole nostettu. Toissa vuonna virallisia tapauksia oli 2100, joista 1893 terminaalivaiheen syöpäpotilaita.

Belgia on seuraamassa perässä ja monessa muussakin maassa keskustellaan asiasta.

Armomurhaoikeutta ajavan Exitus ry:n teettämän tutkimuksen mukaan 66 % suomalaisista kannattaa armomurhaa sitä haluavalle parantumattomasti sairaalle ihmiselle. Kuitenkin lääkärien enemmistö on vastakkaisella kannalla vedoten lääkärien velvollisuuteen pitkittää elämää. Ensimmäinen askel olisi kannustaa lääkärit riittävään kivunlievitykseen saattohoidossa, potilaan niin tahtoessa odotusarvoisen eliniän ja riippuvuusriskin kustannuksellakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s