Hukkaäänien kirjoa

Vaaleja valmistelevat liberaali-ihmiset pelkäävät ja pohtivat semmoista mahdollisuutta, että ihmiset jättävät äänestämättä pelätessään äänen menevän hukkaan. Sillä tarkoitetaan semmoista tilannetta, ettei se äänestetty pääse läpi, eikä edes kukaan samasta puolueesta. Vaaliliitto voisi hiukan helpottaa mahdollisuuksia. Mutta sitten pelätään, että äänet koituisivat ihan väärän ehdokkaan hyväksi, ties vaikka vieraan ajatuksen edustajalle.

Tähdellistä on pohtia noita hukkaäänten mahdollisuuksia.

Vielä tähdellisempää olisi pohtia ja kertoa ihmisille oikein perusteellisesti hukkaan menevistä äänistä. Ne oikein hukkaan joutuvat äänet ovat nykyisen hallituksen kannattajille annettuja ääniä.

Mikään ei vaalien jälkeen ole sen turhempi tekijä tai sen vähäisempi vaikuttaja kuin SDP:n tai Kokoomuksen rivikansanedustaja. Semmoista ei kukaan missään kuuntele. Semmoinen saa puoluetoimiston armosta joskus esiintyä muutaman rivin lehtireferaattina.

Valtakuntaa hallitseva sosialistikokoomus hallitsee valtion keskushallinnon virkojen kautta ja maan hallituksen vaikutusvallalla. Rivikansanedustajia tarvitaan luottamuslauseen puolesta äänestämään. Muuta käyttöä heille ei ole.

Hukkaan menevien äänten joukossa on paljon semmoisia ääniä, jotka antajansa ajatusten kannalta menevät suorastaan turmioon.

Valtakunnassa on aika paljon semmoista väkeä, jotka edelleen haaveksivat vasemmistolaisuudesta ja sosialistisen hyvinvoinnin rakentamisesta. Semmoisia ihmisiä on joka puolella maata. Paljon on myöskin SDP:n perinteisiä kannattajia maakunnissa, jotka haluaisivat kehitystä ja hyvinvointia omille seuduilleen. Tuommoiset äänestäjät rientävät taas vaaleissa äänestämään perinteen mukaisesti SDP:tä.

Ääni SDP:lle merkitsee käytännössä ääntä Lipposen linjan puolesta. Johan sen puoluekokouskin ylivoimaisella enemmistöllä takasi. Ja ääni Lipposen puolesta tarkoittaa jatkossa sitä, mihin jo olemme tottuneet. Eriarvoisuus lisääntyy, maakunnat koetetaan tyhjentää, vaurautta siirretään pääkaupungin seudulle, jos sitä vielä missä muualla sattuisi olemaan. Yhteiskunnan perustoimintoja horjutetaan jotta keskushallinnoinnin voimavarat voitaisiin turvata.

Ja kaikkein hilpein yksityiskohta on se, että vasemmistolaishaaveita kannattavat varmistavat SDP:tä äänestämällä Suomen liittymisen NATO:oon…

Hukkaääniä on todella monenlaisia. Niistä kannattaa pitää ääntä.

Kirjoittajasta:
Pyryharakka on nimimerkki. Voit lähettää palautetta toimitukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s