Stora Enso hukkaa yhä veronmaksajien miljardeja

Stora Enso, jonka suurimpia omistajia ovat Ruotsin ja Suomen valtiot, myi metsiensä enemmistöomistuksen puolella miljardilla, vaikka pelkästään niiden olemassa oleva puusto on yli tuplasti arvotetun arvoinen, puhumattakaan tulevasta tuotosta. Stora-Enson hallituksessa istunut ostajiin kuuluvan Varma-Sammon toimitusjohtaja Paavo Pitkänen sanoo, ettei osallistunut päätöksentekoon.

Metsätieteen professori Matti Kärkkäinen pitää päätöstä omistajien edun vastaisena. Hän myös toteaa metsien olleen tärkeä ongelmatilannepuskuri ja kummeksuu sitä, että suurin pulma myynnissä näyttää olleen Stora Enson johdon metsästysoikeus: ”Kun vuorineuvos on kiinnostuneempi hirvien metsästyksestä kuin hirvien aiheuttamista taimikkotuhoista – – on aihetta miettiä, onko pallo hallussa.”

Lue koko Helsingin Sanomain artikkeli.

Stora-Enson vuorineuvos Jukka Härmälä on aiemminkin haaskannut veronmaksajien miljardeja ylisuurilla ostotarjouksilla USA:ssa siinä missä Sonera Saksassa, mutta jostain syystä hänen suuruudentavoittelulta vaikuttava toimintansa ei ole saanut osakseen vastaavanlaista kritiikkiä. Samoin häntä tuolloin valvonut kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja selvisi paljon vähemmällä kuin liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen, vaikka tämän lisäksi Tuomioja aiheutti lähes puolen valtionvelan suuruisen laskun veronmaksajille estämällä yksin Soneran myynnin.

Lue Stora-Enson ja Tuomiojan aiheuttamista yhteensä kymmenien miljardien laskusta meille veronmaksajille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s