Ajankohtaisia: ihmiskilpi, Keskustan satraapit ja Suomen EU-komissaari

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis esitti Bagdadin ihmiskilpi Teijo Virolaisen jo puolueen EU-vaaliehdokkaana, mutta puoluehallitus hylkäsi ehdokkuuden äänin 10-8.

Ylioppilaslehden haastattelussa Virolainen sanoo: ”En näe mitään syytä siihen, miksi homojen ja lesbojen parisuhteen rekisteröiminen olisi pitänyt sallia.” Poliittisen linjansa hän määrittelee: ”Yhdistelmä kristillisiä, isänmaallisia ja kansallisia arvoja. Perheen ja kodin asiat.” Oletko arvokonservatiivi? ”Joo.”

Perhetuttu Päivi Räsänen ”määrittelee Virolaisen EU-kriittiseksi globalisaation vastustajaksi”. Räsänen epäilee Virolaisen hylkäyksen syyksi sitä, että tämä samaistettiin attacilaisiin. Lehden mukaan Kallis uskoo saavansa Virolaisen kuitenkin ehdokkaaksi maaliskuun kokouksessa.

Ihmiskilven surkuhupaisa haastattelu Helsingin Sanomissa 25.5.04 paljastaa, miten hyvää tarkoittava ihminen voi päätyä tukemaan pahuutta, jos tarkkaan pohdi tekojensa todellisia seurauksia.

Keskustan konservatiivieminenssit

Keskisuomalaisen ja Ilkan päätoimittajat Erkki Laatikainen ja Kari Hokkanen, ovat yhä jatkaneet propagandasotaansa Anneli Jäätteenmäen puolesta. He tekevät tiukkaa yhteistyötä ja sovittavat tarkkaan yhteen sanansa kulloinkin valitsemaansa uhriaan vastaan. Lehtien pääkirjoituksia seuraavat ovat saaneet lukijoiden mielikuvitusta koettelevista selittelyistä mojovat naurut kerran toisensa jälkeen, mutta Paavo Lipponen suhtautuu niihin kireäpipoisemmin. Äskeisessä kirjeessään hän nimitti kaksikkoa ”maakuntiaan terrorisoiviksi satraapeiksi”.

Helsingin Sanomain arviossa toimittaja Jouni Mölsä piti ilmauksia poikkeuksellisen vahvoina, vaikka totesikin: ”Totta on, että jos vaikka esimerkiksi Hokkanen olisi serbi ja hän kirjoittaisi puoluevihaa lietsovaan tyyliinsä belgradilaisessa sanomalehdessä, hän luultavasti olisi nyt kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa vastaamassa syytteisiin kiihotuksesta kansanosaa vastaan.”

Lipponen EU-komissaariksi – vai Olli Rehn

Hesarin mukaan Keskusta petaa Olli Rehnille paikkaa EU-komissaarina argumenteilla ”asiantunteva ja kokenut, mutta voisi silti toimia
kymmenen vuotta komissaarina”. Komission puheenjohtajaksi Suomen ensisijainen ehdokas on Paavo Lipponen, mutta puheenjohtajanpaikkaa tuskin tulee Suomelle tai demarille.

Mauri Pekkarinen ei halunnut mainita mitään nimiä Keskustan presidenttiehdokkaaksi vuoden 2006 vaaleihin, mitä nyt totesi moneen kertaan, että pääministeri Matti Vanhanen olisi pätevä siihen virkaan.

Linkkejä:
VS: Suomalaisen ihmiskilven Irakin-kokemukset
VS: Keskustalehtien surkuhupaisa Anneli-kampanja
VS: Keskustan konservatiivisiipi menetti nukkekuningattarensa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s