Heinäluoma valtiovarainministeriksi ja ministerit kierrätykseen

Eero Heinäluoma on jo rakentanut SDP:n sisälle SAK:n hallitsemaa verkostoa, jonka on tarkoitus pitää puolue entistäkin tiukemmin etujärjestön talutusnuorassa. Ei ihme, että jopa SDP:n oikeistosiipi kannatti Erkki Tuomiojaa kesäkuisessa puheenjohtajavaalissa.

Sysättiinkö Sinikka Mönkäre syrjään liian vahvana ja ay-liikkeestä riippumattomana ministerinä? Lääketieteen tohtori Mönkäre oli juuri kaavailemassa uudistusta, jolla vähennettäisiin vanhemmuuden kustannusten sälyttämistä naisvaltaisille aloille. Näytti siltä, että SAK:n vuosikymmeniä harjoittama viivytyskampanja olisi viimein epäonnistunut. Näin ei ilmeisesti käynyt nytkään, vaan tilanne säilynee suunnilleen ennallaan. Hallitus tietysti tekee jonkin marginaalisen muutoksen saadakseen asian pois pöytäjärjestyksestä tai vaihtoehtoisesti isomman muutoksen, jos samaan pakettiin saadaan runsaasti lisävelvoitteita työnantajille. Mönkäreen tilalle siirretään Tuula Haatainen, jonka paikan opetusministerinä ottaa Antti Kalliomäki. Liikenneministeri Leena Luhtasesta tulee historian ensimmäinen oikeusministeri, jolla ei ole juridiikan koulutusta. Heinäluoman puheenjohtajakilvassa haastanut ja häntä kärkevästi arvostellut varatuomari, oikeusministeri Johannes Koskinen poistetaan hallituksesta.

Heinäluoman halu poistaa Mönkäre kokonaan hallituksesta selittynee ikäsyrjinnällä ja sillä, että tämä ei liene ensi vaaleissa enää ehdolla. Maan edulla, kokemuksella tai osaamisella ei ole niin väliä, kunhan saadaan nuori nainen, jyväskyläläinen Susanna Huovinen, vaalimannekiiniksi liikenne- ja viestintäministerin tittelillä varustettuna. Molempia vasemmistopuolueita pitkään vaivannutta ukkoontumista yritetään yhä hidastaa kaikin keinoin.

Huovinen ei ole pitänyt ainuttakaan puhetta liikenteestä tai viestinnässä eikä ole myöskään ollut liikennevaliokunnassa. Hänen vanhempansa olivat demareita ja hänet valittiin eduskuntaan vuonna 1999 kolmannella yrittämällä. Huovisen mukaan kansanedustajana pätevöityy monenlaisiin tehtäviin. Hän haluaa lisää rahaa väylähankkeisiin. Kotisivuillaan hän kehuu työllisyyskoulutusta (tunnetaan paremmin nimellä aikuisten päivähoito), ja hänen lääkkeensä työllisyyteen on se, että kunnat työllistäisivät enemmän.

Heinäluoman lähtökohdat

Myös ylioppilas Heinäluoman taloustieteellisen koulutuksen puutetta ja surkeaa kielitaitoa on arvosteltu. Heinäluoma on kuitenkin käynyt ulkomailla kielikursseilla 14 000 euron edestä eduskunnan laskuun, etenkin Englannissa sijaitsevassa golf- ja tenniskenttien ympäröimässä herraskartanossa, kertoi Suomen kuvalehti. Heinäluoma on myös kerskunut oppineensa SAK:n talousajattelua.

Heinäluoma kehui jälleen kolmikannan ja tupojen taanneen maahan ennustettavuuden ja vakauden. Hän ei ollut huolestunut tupojen korkealle tasolle vakauttamasta työttömyydestä, vaan piti tilannetta hyvänä. SAK lupasi heti perään tukea SDP:n presidenttiehdokaskampanjaa suurilla määrillä työntekijöiden ja veronmaksajien rahoja. Muut työmarkkinajärjestöt sanoivat pysyttäytyvänsä puolueettomina.

Heinäluoma tunnetaan ennen kaikkea äärimmäisenä taktikkona, joka laskelmoi jokaisen siirtonsa viimeisen päälle. Puheenjohtajuus on hänelle vuosikymmenten määrätietoisen verkostotyön tulos. Haastatteluissa ja väittelyissä hänen jokainen sanansa on tarkkaan harkittu lyömäase, ja hän osaa käyttää kaikki mahdolliset likaiset temput ja kuulijoiden harhaanjohtamiset voittaakseen vastustajansa. Hän on harjoitellut jokaiseen mahdolliseen kysymykseen sanamuotoa myöten huolella harkitun vasta-argumentin ja osaa myös tarvittaessa raivostuttaa toimittajat puhumalla pitkään sanomatta mitään.

Työeläkesäästömme ay-liikkeen valtapelien polttoaineeksi

Demareiden kaavailuissa on sadan miljardin euron työeläkesäästöjemme antaminen kokonaan työmarkkinajärjestöjen hallittavaksi Matti Louekosken (sd) selvityksen mukaisesti. Jos työeläkesäästömme todella haluttaisiin saada sijoitetuiksi edes kohtuullisessa määrin meidän tulevien eläkeläisten intressien mukaisesti eikä ay-liikkeen tai yritysjohtajien valtapolitiikan pelinappuloiksi, niin pitäisi Ruotsin malliin antaa ihmisten itse päättää sijoituksista tai edes sijoittaa ne passiivisesti ja kilpailutetusti indeksirahastoihin.

Heinäluoma itse omistaa 160 000 euron edestä valtionyhtiöiden osakkeita. Voidaan kysyä, onko hän käyttänyt poliittista valtaansa puolueettomasti vai omistamiaan yrityksiä suosien muiden kustannuksella. Hän kuitenkin aikoo nyt rahastaa nuo osakkeet.

Linkkejä:
VS: Budjetin tierahoja kylvetään sattumanvaraisesti
VS: Heinäluoma myöntää tarpeen poistaa maataloustuet ja tullit
VS: Äänestäjien huumesumutus (Heinäluoma vihreistä)
VS: Puolueet ja SAK Attacin kimpussa
VS: SAK:n katteettomat argumentit työllistämistä vastaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s