Olof Palme käytti myös lapsiprostituoituja?

Ruotsin pääministeri Olof Palme, joukko muita demaripoliitikkoja, mm. oikeusministeri Lennart Geijer, sekä keskustapääministeri Torbjörn Fälldin ja joukko julkkiksia ja liikemiehiä olivat Doris Hoppin kohutussa bordellissa myös mm. lapsiprostituoidun narkomaanin Eva Bengtssonin asiakkaina 70-luvulla, Bengtsson ja hänen serkkunsa kertovat. Hopp tuomittiin vuonna 1977 vankeuteen kahdeksi vuodeksi, mutta tuolloin 14-vuotiaiden tyttöjen tapaukset tulivat julkisuuteen vasta nyt. Bengtsson kertoo maanneensa Palmen kanssa kahdesti rahasta.

Tuolloin tuomio lapseen kohdistuvasta haureudesta olisi ollut neljä vuotta. Nykylaein Palmea pidettäisiin kaksinkertaisena lapsenraiskaajana. Samaan aikaan Palme läksytti Yhdysvalloille ”käytöstavoista”. SVT:n (Ruotsin Yle) pääuutiset ei edes uutisoinut Palmen nimeä. Poliiseilla oli jo tuolloin riittävät todisteet syytteiden nostamiseksi, mutta poliitikot vaiensivat asian. Myös Hoppin sisko kertoo tavanneensa Palmen ja muita demaripoliitikkoja Hoppin asunnolla. Turvallisuuspoliisi Säpo mm. kuunteli parittajan puheluita. Tapausta vuonna 1976 tutkinut poliisi Ove Sjöstrand kertoi useiden toisistaan tietämättömien Hoppin prostituoitujen kertoneen poliitikkoasiakkaista mutta syyttäjä Erik Östberg halusi vain parittajan oikeuteen. Monet poliitikot olivat vedonneet häneen puhelimitse peläten sosiaalisen elämänsä puolesta.

Dagens Nyheter paljasti Geierin toukokuussa 1977, mutta joutui Palmen vastahyökkäyksen jälkeen pyytämään anteeksi ja maksamaan 50 000 kruunun vahingonkorvauksen. Palme salasi poliisiylijohtajan muistion, jossa Geierin säännöllinen asiointi raportoitiin turvallisuusuhkana maalle puolalaisten vakoojaprostituoitujen vuoksi, joten DN ei löytänyt riittäviä todisteita väitteelleen. Palmen seuraaja Fälldin jatkoi salaamista, mutta vuonna 1991 se tuli julkiseksi lain mukaan. Muistiossa oli kuuden ministerin nimet.

Vuonna 1978 Hopp ja monet prostituoidut nimesivät monia ministereitä asiakkaikseen. Vuonna 2004 kaksi toimittajaa kirjoitti kirjan Geijer-skandaalista ja totesi, että poliisi ei ollut ryhtynyt toimiin asiakkaita vastaan, vaikka kaksi prostituoiduista oli alaikäisiä.

HS: 30 vuoden takainen lapsiprostituutioskandaali ravisuttaa Ruotsia (5.12.07)
Sexköpsanklagelser mot Palme
DN: JK utreder bordellhärva Oikeuskansleri selvittää, miksi syyttäjä ei nostanut syytettä nuorten hyväksikäytöstä, vaikka tekijät ja uhrit olivat tiedossa.


Lisäys:
Dagens Nyheter kertoi CIA:n yrittäneen värvätä opiskelijapoliitikko Olof Palmen agentikseen. Palme mm. luovutti kolmen ruotsalaisen vasemmistoaktivistin nimet CIA:lle, raportoi heille ja oli muutenkin läheisessä yhteistyössä.
DN 12.1.08: CIA ville värva den unge Olof Palme
IS: CIA halusi Palmesta agentin

Lisätietoja
Call Girl – Olof Palme käytti lapsiprostituoituja? (artikkelin tuoreempi versio, johon on liitetty vanhentumattomat lähdetiedot linkkeineen)

2 kommenttia artikkeliin ”Olof Palme käytti myös lapsiprostituoituja?

  1. Eihän se voi olla mahdollista. Eihän hyvinvointi-hyvinvointiyhteiskuntia mikään paha voi koskettaa…
    ———————————
    Rami Eskola, Inhimillisen rappion eikoistutkija
    ——–

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s