IL: Presidentin räyhälinjan välikysymys kärsi tappion

Iltalehden pääkirjoituksen (20.2.) mukaan presidentti yllytti eduskuntaa ottamaan Stora Enson Kemijärven tehtaan lakkauttamisasian omiin käsiinsä hallituksen yli muttei saanut porvarihallitusta kaadettua eduskunnan enemmistön tahdon vastaisesti.

Lehti myös varoittaa pilaamasta Suomen mainetta hyvänä investointikohteena ja viittaa siihen, miten Saksassa poliitikot ovat opportunistisesti protestoineet Nokian päätöstä siirtää Bochumin-tehtaansa Romaniaan:

”Valtion omistajapolitiikka ei vaihdu räyhälinjaksi. – – Nokia lähtee Saksasta viimeisenä informaatio- ja tietotekniikan huippuyrityksenä ja sammuttaa valot. Nostetun melun vuoksi koko maailma näkee ja kuulee, mihin maahan [Saksaan] ei kannata sijoittaa uutta tuotantoa. Suomen valtion osakesalkku on niin arvokas omaisuus, että sitä ei tule räyhäämällä mitätöidä.”

”Toivottavasti tämä näyttö riittää siihen, että Suomessa palataan normaaliin parlamentarismiin, jossa presidentti ei vetoa eduskuntaan yli sen luottamusta nauttivan hallituksen.”

”Sosiaalidemokraatit lähtivät [Vasemmistoliiton välikysymyksen] taakse pitkin hampain, mikä oli täysin ymmärrettävää, koska nyt noudatettu linjaus ei poikennut siitä, mitä useat demariministerit olivat luomassa.”

VS: Attac vaatii Nokiaa ulos Romaniasta (Nokian sulkemispäätöksestä)
VS: Yrityksen on tavoiteltava voittoa (Stora Enson sulkemispäätöksestä)
VS: Köyhät haluavat nopeampaa globalisaatiota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s