Marx, Engels ja Laasanen katsovat naisten ostavan seksillä rahaa avioliitossa

Marx ja Engels ”pitivät sukupuolten välisiä suhteita vaihtona. Avioliitto on ’laillista prostituutiota’, jossa vaimot vaihtavat seksin kiertoteitse aviomiestensä rahoihin”, kirjoittaa HeSa arviossaan Henry Laasasen kirjasta Naisten seksuaalinen valta 15.3.08.

Laasasen kirja on herättänyt laajan mediakohun. Sen eräs viesti on, että kysynnän ja tarjonnan lain seurauksena naisten seksuaalinen valta on paljon suurempi kuin miesten, koska naisten halut ovat pienempiä. Lisäksi miehen markkina-arvoon vaikuttaa pitkälti valta ja raha. Näistä syistä luonnollisen seksinhalunsa tyydyttämiseksi miehet tekevät paljon naisia enemmän töitä vallan ja rahan hankkimiseksi. Epäonnistujamiehet puolestaan jäävät ilman seksiä. Laasanen ei syytä tästä naisia vaan vain analysoi ilmiötä.

Miestutkija Pasi Malmi on viitannut siihen, miten feministitkin ovat käyttäneet markkina-arvoteoriaa. Esimerkiksi Naomi Wolf on siihen vedoten vastustanut pornoa, koska se heikentää naisten alastoman vartalon arvoa parisuhteessa, seksuaalista valtaa (”monopolia”) heteromiehiin. ”Ajatus seksin vaihdosta elintasoon ilmenee myös varhaisten feministien tuotannossa, joissa avioliitto rinnastettiin prostituutioon.”)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s