Maailman johtava feministi Martha Nussbaum puolustaa prostituutiota: naisen on saatava päättää kehostaan

Ruotsin poliisin arvion mukaan prostituoitujen määrä laski 40 %, 2500:sta 1500:aan vuosina 1998 – 2003 seksin oston kriminalisoinnin vuoksi. Kriminalisointi vei prostituution maan alle, lisäsi prostituoitujen kohtaamia vaaroja ja asetti heidät pahemmin alttiiksi mafian vallalle. Oston kriminalisointi myös estää ostajia paljastamasta ihmiskauppaepäilyjä poliisille.

Maailman johtavana feministinä pidetty Martha Nussbaum, toinen nainen, joka sai teoksen sarjaan Library of living philosophers puolustaa prostituutiota – naisen on saatava itse päättää kehostaan. Prostituution tulee olla laillista mutta ihmiskauppa pitää estää. Nussbaum tosin hyväksyy pakkotyöasepalveluksen, kunhan se olisi pakollista myös naisille. Nussbaum on Chicago Law Schoolin etiikan ja oikeustieteen professori. (HS 29.6.08, s. C3).

Barack Obama opetti perustuslakia 10 vuotta samassa paikassa ja on kenties sieltä omaksunut valinnanvapautta jossain määrin puoltavat mielipiteensä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s