Venäjällä on tapettu 77 toimittajaa vuoden 1992 jälkeen

Ingushetia.ru-lehden päätoimittaja Magomed Jevlojev (1971-2008) vietiin 31.8.08 lentokentältä poliisiautoon, jossa hän kuoli, kun poliisin ase laukesi vahingossa aseen sattumalta osoittaessa Jevlojevia ohimoon. Myöhemmissä kertomuksissa väitettiin Jevlojevin tavoitelleen poliisin rynnäkkökivääriä.

Lehteä lukee 40 % Ingushian kansasta (netistä ja paperilta), sen toimittajien kotiovilla räjähtelee pommeja. Ingushian valtakunnalliset sanomalehdet ja tv-kanava ovat ”nöyrästi Venäjän hallitsijoiden valvomia”. Jevlojev raportoi, miten jatkuvasti siviilejä pidätettiin ja tapettiin ilman oikeudenkäyntejä. Lehti levisi myös paperille painettuna. (HS 2.9.08)

US: Ingushian oppositio: Nettiaktivisti murhattu Nazranissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s