Pen – kommunistit sananvapausjärjestön kimpussa

Puheenjohtajaksi pyrkivä Rita Dahl ja kommunistien Tiedonantaja-lehti eivät tykkää siitä, että Suomen Pen arvostelee Venäjän ja Venezuelan diktaattoreita. Muissakin maissa ”putinistit” ym. ”autoritääriset ja diktatoriset tahot yrittävät soluttaa eri maiden Pen-järjestöjä”.

Kirjailijoiden Sananvapausjärjestö Suomen Penin puheenjohtaja Jukka Mallinen on kyllästynyt olemaan ”Suomen putinistien sylkykuppina” mutta tukee Lauri Otonkoskea seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hänesta Pen tarvitsee ”oikeita ja merkittäviä kirjailijoita militanttien grafomaanien ja järjestögansterien sijaan”.

Economic Freedom of the World -indeksin mukaan Venezuela on 6. ja Venäjä 41. sosialistisuudessa tutkituista 141 maasta.

HS: Valtataistelu roihahti Suomen Penissä (18.2.09, päälähde)

Puheenjohtajaksi valittiin 26.2. Lauri Otonkoski, 56 ääntä, Johanna Korhonen sai 6 ääntä ja Rita Dahl 4. Varapuheenjohtaja Dahl hävisi myös varapuheenjohtajanvaalin. Korhosta ei valittu hallitukseen, Dahl ei ollut ehdolla (HS 27.2.).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s