Tolkien – konservatiivinen vapauden puolustaja ja totalitarismien vastustaja

”Tolkien oli, kuten tunnemme, taantumuksellinen, patakonservatiivi, roomalaiskatolinen, rasisti ja inhosi demokratiaa ja ihaili feodalismia. Ja samalla hän oli vannoutunut sosialismin, kansallissosialismin, fascismin ja diktatuurin vastustaja, ja vapauden, individualismin ja ihmisyyden puolustaja. Ja hän on ollut miljoonien nörttien sankari”, kirjoittaa Ruukinmatruuna liberaalissa blogissaan. Toisin kuin Tarussa, harva sankari onkaan läpeensä hyvä.

Ruukinmatruuna (Ironmistress) myös esittää, että Mordor edustaisi islamismia (ellei peräti islamia) ja Saruman islamistien länsimaisia marxisti-ymmärtäjiä ja parhain päin selittelijöitä. Sankarit taas olivat individualisteja vapaaehtoisessa yhteistyössä.

Sormus voidaan ajatella vertauskuvaksi vapaudenrajoituksista: pakkokeinoja voi käyttää auttamaan ihmisiä, mutta hinta voi nousta liian korkeaksi.

VS: J.R.R.Tolkien ja natsien rotuopit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s