SAK haluaa nuorille kenkää ensimmäisenä

SAK vaatii, että työpaikoista pitää irtisanoa aina siellä vähiten ollut eikä tarpeettomin. Työministeri Tarja Cronberg vastustaa tätä.

Kellekään ei liene uutta, että SAK sortaa nuoria työntekijöitä vanhojen hyväksi. Nuoret kun harvemmin kuuluvat liittoon saati ovat SAK:n johtajat valitsevia ay-pamppuja tai heidän läheisimpiä kavereitaan.

Vielä pari päivää aiemmin SAK yritti väittää ajavansa myös prekariaatin ja pätkätyöläisten etua. Tällä se tarkoitti vain, että haluaa tehdä heidän työllistämisensä vaikeammaksi ja kalliimmaksi sekä SAK:lle alisteiseksi. Nyt se haluaa heidät irtisanottaviksi ensimmäisenä. Jo aiemmin se on saanut painostettua säännöt, jotka sortavat nuoria, lapsettomia uusia työntekijöitä, vaikka olisi reiluinta jäljelle jääviä kohtaan säilyttää irtisanottaessa ne työntekijät, joiden työstä on eniten hyötyä (HS 6.6.).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s