Brasilian intiaanit surmaavat vammaisia lapsiaan

Uskonnot saavat intiaanit surmaamaan vammaisina, aviottomina, albiinoina, kaksosina tms. syntyviä lapsiaan, kertoo MTV3.

Hakani-järjestön video (Youtube, 4.13) rekonstruoi käytäntöä. Järjestö vaatii lapsenmurhan kieltävää lakia ja kerää dokumentilla rahaa.

Alkuperäiskansoja puolustava FUNAI-järjestö ranoo, että ”laki rankaisisi alkuperäisheimoja heidän uskontonsa, uskomuksiensa ja elämänkatsomuksensa takia”. Toisaalta moni perheenjäsen kapinoi käytäntöä vastaan ja heitä painostetaan surmiin.

Survival International -järjestö sanoo dokumentin johtaneen noitavainoihin ja intiaanivihaan. Tapa esiintyy ”vain noin 13 heimon joukossa yli 250 alkuperäisheimosta” sanoo alan professori ja muistuttaa, että abortin laittomuudesta huolimatta Brasiliassa tehdään miljoona aborttia vuodessa (MTV3). Vastustajat, mm. kristilliset järjestöt, nimittävät käytäntöä puolustavia antropologeja radikaaleiksi kulttuurirelativisteiksi. Maassa on myös heimoja, jotka eivät ole kosketuksissa sivilisaation kanssa.

Wp: Hakani (engl.)
Hakani FAQ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s