Nicaragua: sandinistien vasemmistolainen helvetti

Oppositio kaappasi vallan diktaattori Somozalta vuonna 1979, mutta pian oikeistoryhmät erosivat hallitusjuntasta, koska sandinistit (FSNL) sanelivat päätökset. Nyt sandinistien pedofiilipresidentti rakentaa diktatuuria ja on syössyt maan kurjuuteen talouden sääntelyllä

Sandinistien vasemmistohallinto

Lyhyen sisällissodan jälkeen oppositio sai vallan diktaattori Anastasio Somozalta 1979, mutta pian oikeistolaiset vastarintataistelijat erosivat hallitsevasta juntasta, koska se oli liiaksi vasemmistolaisten sandinistien (FSLN-puolue) määräysvallassa. Samanlainen ilmiö tapahtui mm. Fidel Castron, kommunistien, liberaalien ym. Kuuban vallankumouksessa 1959. Sandinistit mm. sosialisoivat pankit ja muita yrityksiä.

Valtaan tuli sandinistien Daniel Ortega. Siitä asemasta hän voitti 1984 presidentinvaalit, joita osa oppositiosta boikotoi, mutta vuosien 1990, 1996 ja 2001 vaalit hän hävisi. Violeta Chamorron ja korruptoituneen Arnoldo Alémanin jälkeen Ortega voitti vaalit vuonna 2006 alle 40 %:n ääniosuudella ja palasi presidentiksi 10.1.2007.

Ortega rakentaa vasemmistodiktatuuria

Marraskuussa 2008 Ortegan sandinistipuolue väärensi kunnallisvaalisvaalitulokset. Hän pyrkii muuttamaan perustuslakian niin, että hänet voitaisiin valita kolmannen kerran presidentiksi.

Ortega ostaa valtion varoilla tuotantolaitoksia perheelleen ja pakottaa ministerit tekemään hankintoja niiltä korkeaan hintaan. Ihmisoikeusloukkaukset ovat lisääntyneet. Maan talous on hyvin heikossa kunnossa, mitä nicaragualaiset pakenevat naapurimaihin.

Pedofiilipresidentti

Adoptiotytär julkisti vuonna 1998 48-sivuisen raportin, jossa hän syytti Ortegan hyväksikäyttäneen häntä 11-vuotiaasta vuodesta 1979 vuoteen 1990. The Guardian -lehden mukaan Ortega ei mennyt oikeuteen todistamaan syyttömyyttään, vaikka hän olisi voinut. Syytesuojan ansiosta tämä ei ole vielä ollut pakollista. Vaimon vaikutusvallan kasvun kerrotaan johtuvan siitä, että vaimo kiristää Ortegaa asiasta.

Putinin ja Chavezin liittolainen

Ortegaa tukee Venezuelan presidentti Hugo Chávez. Nicaragua on ainoa maa, joka Venäjän ohella tunnusti Etelä-Ossetian itsenäistymisjulistuksen vuonna 2008 ”Georgian sodan” jälkeen.

Lähteet: HS 15.8.2009 sekä Nicaragua (Liberalismi.net)

Aiheesta tarkemmin ja paremmin lähdeviittein: Sandinistien vasemmistolainen hirmuvalta Nicaraguassa: mielenosoittajia tapetaan ja pahoinpidellään, valtion omaisuus ryövätään, tuhotaan oikeuslaitos, väärennetään vaalit ja raiskaillaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s