Porvarihallitus on lisännyt eniten verotuksen progressiota

Keskustan, kokoomuksen, vihreiden ja Rkp:n sinivihreän hallituksen (2007 – 2011) esitysten mukaan kaikkein pienituloisimpien verotusta kevennetään enemmän kuin palkansaajien verotusta aivan toisin kuin Vanhasen punamultahallituksessa tai Lipposen sateenkaarihallituksissa (Sdp + Kok + Vas + Vihr + Rkp), joissa työttömien verotus pysyi lähes ennallaan tai kiristyi muiden verotuksen keventyessä selvästi – tosin keskimäärin pienituloisimpien vähän enemmän kuin muiden.
Nykyinen hallitus painottanut veronalennuksissa pienituloisimpia (Helsingin Sanomat 5.9.2009)

Lisäksi Ben Zyskowicz ja Sauli Niinistö esittävät muiden suurten puolueiden veroasiantuntijoiden tavoin harkittavaksi pääomatuloveron korottamista. (HS 5.9.2009 s. A4)

[Alta on sensuroitu kommentti, jossa oli täysin asiatonta kiroilua, mutta kommentoija on sittemmin lisännyt ilmeisesti saman asian kiroilematta. Tällä hetkellä porvarihallitus kaavailee koko kotitalousvähennyksen lakkauttamista. Vähennyksen loi 90-luvulla vasemmistojohtoinen hallitus demariministeri Arja Alhon toimesta. Kannattaa myös huomata, että demarit ovat äärivasemmistoa: vain neljännes suomalaisista äänesti heitä tai muita ”vasemmistopuolueita”. Osa ”keskustalaisina” itseään pitävistä puolueistakin on siis kansaan nähden (maltillisempaa) vasemmistoa.]

2 kommenttia artikkeliin ”Porvarihallitus on lisännyt eniten verotuksen progressiota

  1. Myös uudistunut autoverotus suosii rikkaita. Isojen diesel-autojen hinnat tippuivat useita tuhansia euroja. Rikkailla on usein citymaasturi tai diesel-mersu. Toki pienet bensa-autotkin halpenivat, mutta köyhillä ei ole varaa ostaa uutta autoa.

    Tykkää

  2. Vapaasana sitten sensuroi edellisen kommenttini pois. Sanoin, että porvarihallitus on laajentanut huomattavasti kotitalousvähennystä. Kaikkihan tietävät, että rikkaat käyttävät paljon enemmän kyseistä vähennystä hyödykseen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s