Oikeus: Uskontoon ei järkiperusteita

”Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävissä keskusteluissa”, todettiin käräjäoikeuden päätöksen perusteluissa, kun Jussi Halla-aho tuomittiin tänään sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta. Nyt on oikeuden päätös siitä, ettei logiikalla ole väliä uskonnollisissa kysymyksissä.

Halla-aho korosti, että hänen koko bloginsa käytiin läpi mutta muuta tuomittavaa ei löydetty, esimerkiksi syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hylättiin. Halla-aho ei ole vielä kirjoittanut aiheesta blogissaan.

Vapaa-ajattelijoiden liiton mukaan ”jumalanpilkkalaki” on kumottava. ”Jos uskomus kaipaa lain suojaa arvostelua vastaan, siinä on jotain selvästi vialla. Ainakaan tällaisia uskomuksia ei pidä pykälin suojata”, toteaa liiton puheenjohtaja Jussi K. Niemelä.

”Sananvapaus ei kata pelkästään sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. Tätä vaativat tuomioistuimen mukaan moniarvoisuus, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus, joita ilman ei ole kansanvaltaista yhteiskuntaa.”
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (Henna Rotin blogissa aiheesta)

Järjetön tuomio (Vihreä lanka 8.9.2009) (syyte sai alkunsa Vihreät naiset ry:n tutkintapyynnöstä)
VS: Jussi Halla-ahon oikeudenkäynti farssiksi (VS 26.8.2009)
Vapaa-ajattelijat: jumalanpilkkalaki kumottava (8.9.2009)
Allah tyytyväinen Halla-ahon tuomioon (Lehti 8.9.2009)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s