Jutta Urpilainen ei hallitse verotuksen perusasioita

Kansanedustaja Kari Urpilainen jättäytyi pois vuoden 2003 vaaleista, jotta hänen tyttärensä Jutta Urpilainen valittaisiin hänen paikalleen, kuten kävikin. 6.6.2008 Urpilainen valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi, koska jokaisella kokeneemmalla ehdokkaalla oli vihamiehensä.

3.9.2009 nousi kohu, kun Urpilainen määritteli suurituloisuuden rajaksi toisen veroluokan ylärajan, joka on vajaat 3000 euroa kuussa (35 300 euroa/vuosi). Jälkeenpäin Heli Paasio täsmensi, että raja kulkee noin 36 000 euron vuosituloissa. Ben Zyskowich tarjosi 4.9. tv-keskustelussa Urpilaiselle rajaksi noin 6000 euroa kuussa, ja Urpilainen omaksui Zyskowichin kannan. (Helsingin Sanomat 8.9.2009, s. A4)

Seuraavalla viikolla Helsingin Sanomat testasi Urpilaisen muut verotiedot. Tentissä Urpilainen ei tiennyt, mitä ovat verokiila (”Liittyisikö se jollain tavalla progressioon. Olenko lähellä?” (ei lainkaan, se on työntekijän palkkakustannus jaettuna työntekijän käteenjäävällä tulolla, siis libertarismissa 1, Suomessa esim. 3, 0 p.)), kansantalouden kokonaisveroaste (0 p.) tai marginaaliveroprosentti (”kertoo kokonaisveroprosentin”, ”kuinka kovaa verotetaan sivuansioita”, 1/2 p., vaikka oikeasti se tarkoittaa veroa, joka menisi ansaitusta lisäeurosta (oli se sitten pää- tai sivutoimesta)). (Helsingin Sanomat 9.9.2009, s. A5)

Verokiila tuhoaa työpaikkoja

Verokiila oli lisäansioista 69,1 % vuonna 2000 (kokonaisansioista 60,2 % tuolloin, 52,9 % vuonna 1991), kertoi HS 28.1.2000. Tämä tarkoittaa että parturi joutuu leikkaamaan yli kolmet hiukset voidakseen rahoittaa tukanleikkuun omalle lapselleen (tai useammatkin kuin kolmet, jos välineet, tilat, johto ym. maksavat). Libertaristisessa yhteiskunnassa luku olisi tietysti 1 eikä 3. Ei ihme, että verotus tuhoaa työpaikkoja ja ihmiset tekevät asioita itse tai harmaana työnä tai jättävät täysin tekemättä. Näin menetetään markkinoiden työnjaon tuoma taloudellinen tehokkuus.

Kunpa Jutta Urpilainen vielä joskus ymmärtäisi tämän.

Työttömyys ei vähene Talouselämä 26.3.2002 (”Verotus tappaa palvelutyön”)
Nokia edelleen suuri kysymysmerkki TuSa 12.3.2002 (”Verokiila ruokkii suurtyöttömyyttä”)
Palkat, verot ja työllisyys Timo Tyrväisen väitöskirja 25.8.1995.
YouTube: Jutta Urpilainen at adoption of PES manifesto in Madrid (”Yes we can” – lukijakommentteja: ”She took the bullsh*t from Obama but forgot to copy the charisma.” ”Tämän videon aiheuttama myötähäpeä ei ole vain tunne, se on fyysinen olotila.”)
YouTube: Aivan aluksi… Jutta Urpilaisen kiitos-fraasi vaalivalvojaisissa (lukijakommentteja: ”ei v*ttu oikeesti sanottu tuolleki varmaa: hymyilet vaan niin kaikki menee hyvin. sitten tyrkätty tuommone puhe kouraa ja sanottu että opettele ulkoa.” ”Jutan kehonkieli paljastaa myös että taitaa pikkuvalheita pääsä muunmuassa vaalikampanjaa ja kuntavaaliehdokkaita kommentoidessa”)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s