Geenimuunneltu rapsi on levinnyt luontoon

USA:ssa on löydetty luonnosta geenimuunneltua rapsia. Geenimuuntelun puolustajat ovat sanoneet, että tällaiset lajikkeet pärjäävät huonosti luonnossa, eikä uutisesta käy ilmi mitään asiasta. Kasvinjalostus on pelastanut yli miljardi ihmishenkeä kehitysmaissa ja parantanut maaperää ja pienviljelijöiden tuloja.

Tällaiset kasvimyrkyille vastustuskykyiset geenimuunnellut lajikkeet pärjäävät arvioiden mukaan luonnossa kilpailijoitaan huonommin mutta voivat pärjätä kyseisiä myrkkyjä käyttävillä pelloilla.

”Kasvijalostus on todistettavasti pelastanut yli miljardin ihmisen hengen kehitysmaissa.” http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Revolution.

”Todellisessa maailmassa gm-soija on vähentänyt kemikaalien käyttöä, se ei ole vähentänyt biodiversiteettiä, se on parantanut maaperää, se on lisännyt pienviljelijöiden tuloja ja se on myös parantanut satojen määrää.” http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean#Genetic_modification

—-

Otteita uutiskeskustelusta
Seuraavassa on otteita
HS:n uutiskeskustelusta.

Ihminen on käyttänyt geeniteknologiaa jalostaakseen kasveja, ja eläimiä, jo vuosituhansien ajan. Lähes poikkuksetta yksikään nykypäivän marketin HeVi-osaston tuote ei ole luonnollinen vaan ihmisen luoma laji. Esimerkiksi kukkakaalia, parsakaalia tai kiinankaalia ei ole ikinä esiintynyt sellaisenaan luonnossa, ne ovat täysin ihmisen kehittämiä lajeja. Samoin porkkana on ollut alunperin noin sormen paksuinen, ruskean puiseva juuri joka hädintuskin on kelvannut ravinnoksi.

> Kasvinjalostuksessa aineet injektoidaan solun sisään väkivaltaisesti luonnon oma turvajärjestelmä ohittamalla.

Kasvijalostuksessa käytetään virusta, joka kuljettaa geenimateriaalin vastaanottajan sisälle. Täsmälleen sama mekanismi toimii luonnossa, siinä ei ole mitään väkivaltaista eikä luonnon vastaista.

> Synteettiset geenit ja perityt geenit kehittyvät erilailla, seurauksista ei ole aavistustakaan.

Kerrotko missä gm-tuotteissa käytetään synteettisiä geenejä? Itse en tunne ainuttakaan.

> Luonnon oma kontrolli ollaan luovuttamassa asiaa hallitsemattomille voimille, joiden päämääränä on vain tuotannon kasvattaminen äärimmilleen ja siitä saatavan voiton maksimointi.

Tällä tuotannon kasvattamisella on jo nyt pelastettu todistetusti yli miljardin ihmisen henki kehitysmaissa. Gm-teknologia on tällä hetkellä eturintamassa pelastamassa lisää ihmisiä. Montako ihmistä sinä ja muut teknologiaa vastustavat ystäväsi olette pelastaneet?


> Ruoka on kallistunut viimeisen 50 vuoden aikana, ja kallistuu joka ikinen vuosi aivan liikaa!

Suunnalle ei taida olla vaihtoehtoja, mikäli emme tee ”vihreää vallankumousta” GMO:n avulla. Viljelymaat kärsivät tätä nykyä eroosiosta ja sadot heikkenevät ja kun samaan aikaan maapallon väkimäärä kasvaa, pienentyvää pottia on jakamassa entistä isompi joukko. Se tarkoittaa, että jolla on rahaa, se saa ruokaa. Mielenkiinnolla odotan sellaista päivää, että seinä tulee vastaan ja ihmiskunta herää huomaamaan ruokahuollon kasvun rajat.


Suomalaisen perheen tuloista elintarvikkeisiin kului vielä 1950-luvun lopulla 50 %. Reilu viisikymmentä vuotta myöhemmin, ruokamenojen osuus on kutistunut noin13 % keskivertoperheen tuloista

VASTUSTUSKYKY KATOAA
norsun muisti | 8.8.2010 10:59
Lukekaa jotain biologian oppikirjoja. Jalostamalla saadut ominaisuudet katoavat luonnossa muutaman sukupolven aikana. Sen takia siemenet on pakko ostaa suoraan Monsantolta koska moneen kertaan pellossa kiertänyt siemen ei enää vastaa ominaisuuksiltaan alkuperäistä.


Esimerkiksi Etelä-Afrikassa kehitetään paikallisin voimin geenimuunneltua lajiketta paikallisesta ruokabanaanilajista. Kyseinen lajike on elintärkeä afrikkalaisille ja tuholaisten tai tautien pienentämät sadot ovat jo johtaneet useisiin nälänhätiin.

Vastustatko myös tätä gm-tuotetta?

> Vievät läpi mm. lakeja että monsanton kalliit siirtogeeniset kasvit ovat ainoita laillisia kasvattaa. Siinä sitä ”pelastusta”.

Annatko lähteen tälle tiedolle?

Kasvijalostus on todistettavasti pelastanut yli miljardin ihmisen hengen kehitysmaissa. Tästä voit lukea esim: http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Revolution. Etkö halua vastata kysymykseen montako ihmistä te teknologian vastustajat olette pelastaneet?

—-
Todellisessa maailmassa gm-soija on vähentänyt kemikaalien käyttöä, se ei ole vähentänyt biodiversiteettiä, se on parantanut maaperää, se on lisännyt pienviljelijöiden tuloja ja se on myös parantanut satojen määrää.

Kaiken tämän voit lukea niinkin yksinkertaisesta lähteestä kuin Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean#Genetic_modification

—-

Kauan tässä kestikin
Simo K. Keptikko | 8.8.2010 11:36
> Sama juttu kuin aikoinaan mineraalilannoitteilla. Tietysti ne pelastivat ihmishenkiä, mutta ne myös mahdollistivat hallitsemattoman väestönkasvun ja kulutuksen jatkuvan lisääntymisen. Jossain se raja tulee vastaan. Eli ongelma on kyllä jonkin verran monisyisempi kuin pyyteetön ”ihmishenkien pelastaminen”.

Ah, muutama viesti ja jo ensimmäinen ekofasistinen viesti. Jännä juttu miten nämä tietyt tahot ovat valmiita antaa köyhien kuolla nälkään, kunhan he saavat itse syödä niitä luomupöperöitään.

Koko liikakansoitus on viherfasistien keksimä myytti jonka varjolla he ajavat ihmisten tappamista luonnon ja eläinten suojelemisen varjolla. Todellisuudessa maapallolle mahtuisi kymmeniä ellei satoja miljardeja ihmisiä.

> 2. viljelyn sitominen korporatistisen kapitalismin liekaan ja sen sosiaaliset seuraukset.

Ja ekofasismin lisäksi toinen ideologia joka tähän teknologian vastustamiseen tietysti liitty on anti-kapitalismi. Kapitalismi on pahaa, näinhän se on. Kommunismi on todistetusti antanut korkeaa elintasoa miljoonille ihmisille. Vai miten se nyt menikään…?

> Esimerkiksi USA:ssa monet viljelijät ovat itse asiassa olleet pettyneitä geenimanipuloitujen kasvien hyötyyn viljelijän kannalta.

Sitten he ovat varmaankin siirtyneet pois gm-lajien kasvatuksesta. Katsos kun kapitalistisessa järjestelmässä ihmisillä on vapaus valita. Se on se kommunismi missä viljelijät pakotetaan viljelemään tiettyjä lajeja.

> Esimerkiksi Kiinassa maataloustuotanto on saatu uuteen nousuun pienviljelijöiden tukemisella ilman korporaatioita. Paikallinen pienimuotoinen tuotanto muodostaa taloudellis-sosiaalisesti kaikkei kestävimpiä rakenteita. Mutta tämähän on jalostusbiologeille vierasta…

Ihmisoikeuksia polkeva diktatuurivalta Kiina onkin oikea malliesimerkki valtiosta jossa haluaisit asua. Eikö totta? Vielä kun saisi diktaattoriksi kunnon ekofasistin joka toteuttaisi vähän ihmisten karsintapolitiikkaa ja muuttaisi puoli valtiota luonnontilaiseksi joutomaaksi. Sepä se olisikin hienoa, eikö totta?

Lisätietoja:
Geenimuuntelu (Liberalismi.net)
http://www.geenit.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Geenimuunneltu rapsi on levinnyt luontoon

  1. Kiitos jälleen tämän tärkeän asian esillä pitämisestä ja mielenkiintoista myös huomata kuinka tämäkin aihe liittyy liberalismiin ja vapauden myönteisiin vaikutuksiin.

    Geenimuuntelun vastustajat ovat siis paitsi irrationaalisia niin hyvin usein myös totalitaristeja.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s