Miesvihapuhe – SCUM-manifesti suomennettu, Atlas Saarikoski ylistää

Tulva-lehti kutsuu SCUMia ”feminismin klassikkoteokseksi” (1968): ”MIES ON BIOLOGINEN ONNETTOMUUS, kävelevä surkastuma, emotionaalisesti rampa, täysin kykenemätön empatiaan. Kaikki mihin mies koskee, muuttuu paskaksi. Mies on epätäydellinen nainen, jota riivaa pillukateus. Miehet eivät ole parannettavissa, vaan heidät tulee tuhota. SCUM taas on joukko itsenäisiä, röyhkeitä naisia, jotka ovat ottaneet asiakseen miesten täydellisen tuhoamisen.

Myös esipuheen kirjoittaneen Atlas Saarikosken (Akuliina Saarikoski) mukaan SCUM on feministisistä ehkä tärkeimpiä ja hänelle todella tärkeä. Saarikoski antaa kuitenkin ymmärtää, ettei itse kannata manifestin ”silmitöntä” väkivaltaa.

Saarikoski korostaa, että feministit yleensä ajattelevat: ”miehet olisi ihan ok mutta niiden rakentama yhteiskunta on perseestä”, ja korostaa manifestin hyökkäävän myös miesyksilöitä vastaan. ”Sen luettuaan voi käyttäytyä niin huonosti kuin haluaa ihan missä vaan, se antaa itsevarmuutta liikkua maailmassa olematta kiltti”.

Antti Nylén sanoo pitävänsä manifestista, koska ”se hyökkää sukupuolierottelua vastaan”, ja korostaa, että teksti ei ole metaforaa, vertauskuvallista. Nylén sanoo kirjoittaneensa itse ”vähän vastaavaa miesvihamielistä tekstiä” ja tykkäävänsä manifestista, koska on miehistä ihan samaa mieltä. Nylén harmittelee, että nykyään melkein kuka tahansa maltillinenkin voi sanoa olevansa feministi, kunhan vain kannattaa mm. palkkatasa-arvoa.

Radikaalifeministi Valerie Solanas sanoo SCUM Manifesto -julistuksessaan, että vaikka miehiä on aina ollut, kuten sairauksiakin, miehiä ei tarvitse tuottaa lisää, miestä ei tarvitse enää olla. Kun geneettinen kontrolli on pian mahdollista, ”meidän tulee tuottaa vain täydellisiä olentoja, vailla vikoja kuten emotionaalinen vika, mieheys”.[2][3] Solanas mm. yritti murhata Andy Warholin.

Feministinen vihapuhe

Charlotte Haysin mukaan ”radikaalifeminismin miesvastaisuus on suodattunut laajalti kulttuurimme … tämä asenne on niin läpitunkeva, että tuskin enää huomaamme sitä.”[4] Me tavallisetkin naiset ja miehet saatamme heijastaa puheissamme ja kirjoituksissamme miesvastaisia asenteita huomaamatta epäneutraaliuttamme – tosin joissain asioissa naisvastaisiakin.

Tulva-lehden päätoimittaja Anne MoilasenTulta munille!” -radio-ohjelmasta tehtiin tutkintapyyntö poliisille kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja sukupuolisyrjinnästä miehiä kohtaan. Toimittaja Anna-Stina Nykänen ihmettelee, miksei kukaan feministi ole julkisesti paheksunut edes ohjelman nimeä. Hänen mielestään feministinen vihapuhe pitäisi lopettaa. [5]

Lutkamarssilla haastateltu nainen sanoi marssin olevan suunnattu kaikkia miehiä vastaan. Toimittaja sanoi feministinä vastustavansa tällaista leimaamista pelkän sukupuolen perusteella. [5]

Lisätietoja:
Kompromissitonta miesvihaa 2000-luvulle (Tulva-lehti, tämän artikkelin referoima artikkeli)
Atlas Saarikoski (Liberalismi.net)
Anne Moilanen (Liberalismi.net)
Feminismi (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s