Homoavioliitot vs. perinteinen avioliitto

Kansan Uutisten uutisen ”Raamatun sankarit pitivät seksiorjia ja useita vaimoja” mukaan moniavioinen avioliitto on nimenomaan kristinuskon mukainen avioliitto. ”Moniavioisuutta ei ole näköpiirissä, vaikka juuri kristillisiin arvoihin vetoavien sitä pitäisi ajaa.” Suuryritysten kanta: puolesta. Encyclopaedia Britannica: libertaaritkin ovat puolesta mutta mieluiten yksityistäisivät avioliitot.

”Avioliitto on perinteisesti tarkoittanut heteroavioliittoa”

Eipäs. Etymologisesti avioliitto tarkoittaa lakiliittoa tai julkista liittoa.

Siis homoparin oikeus allekirjoittaa avioliitto-sopimus ei ole sen kummempi uudistus kuin naisten tai mustien oikeus äänestää tai roturajat ylittävä avioliitto, jotka aiemmin olivat Yhdysvalloissa kiellettyjä, samoin Suomessa uskontorajat ylittävät avioliitot.

Liberaalien kanta

Puhtaimmat liberaalit eivät halunne valtion puuttuvan ihmisten välisiin suhteisiin esimerkiksi avioliittolaeilla. Sopimukset lasten huoltajuudesta tai yksityisten kirkkojen velvollisuus vihkiä homopareja ym. ovat eri asia.

Jos avioliittolakeja on, useimmat liberaalit haluavat niiden kohtelevan kansalaisia mahdollisimman yhdenvertaisesti. Esimerkiksi sukupuolirajoitukset tulisi poistaa eli ”homoavioliitot” sallia. Encyclopaedia Britannican mukaan libertaaritkin ovat tällä kannalla.

Sukupuolineutraali avioliittolaki palvelee homoseksuaalien lisäksi tietysti myös bi-, pan- ja interseksuaaleja.

Liberaalit yleensä kannattavat kaiken lain sukupuolineutralointia ja muutenkin täyttä kansalaisten yhdenvertaisuutta. Vaikka esimerkiksi vanhemmuuden selvittämisestä olisi eri pykälät synnyttäjälle, niiden ei pidä ottaa kantaa tämän sukupuoleen; transmiehetkin ovat synnyttäneet ja teknologia kehittyy.

Suuryritysten kanta

Monet suuryritykset kuten Google, Microsoft, Amazon ja Starbucks tukivat vuonna 2012 onnistunutta homoavioliittolakikampanjaa Washingtonin osavaltiossa. Ne haluavat varmistaa, että niiden potentiaaliset uudet työntekijät eivät karta osavaltiota, vaan ne voivat rekrytoida parhaat ammattilaiset.

Lisätietoja
Homoavioliitto (Liberalismi.net, viitteitä artikkelin faktoille)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s