Väyrynen: ”Krim Venäjän protektoraatiksi”. Keskusta irtisanoutui.

Ulkoministerinä Väyrynen neuvotteli KGB-kenraalin kanssa Neuvostoliiton avusta presidentinvaaleihin. Väitöskirja 1988: Neuvostoliitto ja itäblokki säilyvät pysyvästi. 2010: ”Suomettumista ei ollut olemassakaan.” 2014: ”Krimistä Venäjän protektoraatti”. Korruptio, ahdistelusyytökset, väyrystely.

Suomettuminen

KGB-skandaali

Vuonna 1989 paljastuu Väyrysen kirje, jossa hän ”kertoo [ulkoministerinä!] neuvotelleensa syksyllä 1981 KGB-kenraali Viktor Vladimirovin kanssa siitä, miten Neuvostoliitto voisi auttaa [K-linjan Ahti] Karjalaista presidentinvaaleissa”. Väyrynen on muutenkin pitänyt Vladimiroviin yhteyttä, jo vuonna 1979 hän utelikin tältä, miksi Neuvostoliiton suhtautuminen häneen ei ole ”varauksettoman myönteinen”.

Väitöskirja 1988: Neuvostoliitto ja Euroopan kahtiajako säilyvät

Väyrynen väitteli 1988 Åbo Akademissa. Lehdistössä heti heikoksi arvosteltu Väyrysen väitöskirja arvioi Neuvostoliiton säilyvän sosialistisena suurvaltana ja kahtiajaon Euroopassa olevan pysyvä. Vuonna 1989 Itä-Eurooppa vapautui sosialismista, vuonna 1991 Neuvostoliitto hajosi.

”Suomettumista ei ollut olemassakaan”
HS 10.6.2010: ”’Suomettumista ei ollut olemassakaan, se oli pelkkä saksalaisten oikeistopoliitikkojen keksintö’, latasi Väyrynen täysin vakavalla ilmeellä.”

”Krim Venäjän protektoraatiksi”

Väyrynen esitti blogissaan 31.12.2014, että Krim olisi autonominen osa Venäjää kuten Puerto Rico on autonominen osa Yhdysvaltoja. Hän myös kyseenalaisti Ukrainan hallinnon oikeuden päättää maan asioista, ja halusi Ukrainan pysyvän EU:n ja Naton ulkopuolella. Tätä pidettiin Venäjän liehittelynä. Keskusta irtisanoutui Väyrysen kommenteista.

Uuden Suomen päätoimittaja kummasteli Väyrysen kirjoitusta ”itäisen naapurimaamme laajentumishaluja jossain määrin ymmärtävänä”. Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kummasteli: ”toiselta itsenäiseltä maalta voi vallata maata ja maailmalla olisi ratkaisuna hyväksyä tämä?”

Korruptio, ahdistelusyytökset, väyrystely

Korruptio: jalasmökki

Väyrynen nosti eduskunnan päivärahoja sillä verukkeella, että muka asuisi Keminmaalla. Oikeus totesi, että tämä ei ole totta, vaikka Väyrysellä onkin siellä jalaksille nostettu, siirrettävä, muutaman neliömetrin ”jalasmökki”, vaan Väyrynen perheineen asuu Helsingin Kruununhaassa 173-neliöisessä asunnossa.

Paavo Väyrynen puolusti 6.6.2010 ”voimakkaasti muun muassa vaalirahasotkuista ja puolueen jäsenepäselvyyksistä syytettyä keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosta”.

Lentoemäntien ahdistelija?

”Paavo Väyrysen maine sai lähtemättömän kolauksen jutun ”Väyrynen lentoemäntien kauhuna” myötä.”
Väyrysen on myös raportoitu nipistelleen lentoemäntiä humalassa.

”- – juopuessaan hänestä tulee kömpelö koheltaja, jota avarasylisimmätkin naiset pakenevat viimeistään silloin kun hän ryhtyy uhkailevaan sävyyn käyttämään asemaansa hyväkseen.” – Tamminiemen Pesänjakajat

”Väyrystely”

Termiä väyrystely käytetään toisinaan synonyyminä ”häikäilemättömälle pettämiselle”[16], toisinaan merkityksessä ”jatkuva omien sanojensa korjailu”, omien kantojensa toistuva muuttaminen, toisinaan väittäen, ettei kertaakaan muuttanut kantaansa.

Välillä molemmat merkitykset ovat yhtaikaa läsnä, esim. kun vuonna 2003 Paavo Väyrynen lupasi eduskuntavaaleissa äänestäjilleen: ”Jos tulen valituksi, en ole enää ehdolla Euroopan parlamenttiin”. Hänet valittiin, mutta kuitenkin vuonna 2004 hän asettui ehdolle eurovaaleissa (ja valittiin ja asettui ehdolle 2007 eduskuntavaaleissa, ja valittiin, muttei suostunut sanomaan, tuleeko europarlamentista eduskuntaan, ennen kuin Keskusta lopulta lupasi hänelle ministerinpaikan, jos hän tulee).

Väyrysen sanotaan myös kääntävänsä vastoinkäymisensä muiden syyksi ja pakoilevan poliittisesti hankalien asioiden käsittelyä. Hänellä ei ”ole rohkeutta pysyä kerran valitsemassaan – – kannassa, vaan yön yli nukuttuaan peruu eilisen kantansa yleisen mielipiteen pelossa usein vielä väittämällä, ettei ole ollutkaan sitä mieltä, lehtimiehet ovat vain vääristelleet häntä.” Esimerkiksi Vietnamin venepakolaisten tuontia hän ensin vastusti mutta sitten väitti, ettei ollutkaan vastustanut. Hän ”vaati margariinin hinnan korottamista, koska tuoreet tutkimukset ovat muka osoittaneet, että voi on terveellisempää kuin margariini. Kun joku kysyi Väyryseltä tarkemmin, mitkä tutkimukset ovat osoittaneet voin terveellisyyden, hän kiisti koskaan sellaista sanoneensa.”

Linkkejä
Paavo Väyrynen (lähdeviitteet kaikelle yllä esitetylle ja lisätietoja, Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s