Palkalla ei elä, koska sosialistit loivat asuntopulan

Helsinki antaa rakentaa niin vähän asuntoja, että vuokrataso nousee palkkatason tuntumaan. Vasemmisto ei silti vaadi lisää rakennusoikeutta vaan palkkaa – miksi? 70-luvun veroilla ja sivukuluilla nykypalkoista jäisi monta sataa euroa enemmän käteen kuussa, mikseivät vaadi pienempää valtiota? Työllisyyskin paranisi. Rakennusoikeus pudottaisi vuokria.

Harvan kannattaa valita alakseen oma unelmatyö. Useimpien kannattaa valita työ, jossa työllisyys ja tulotaso ovat riittäviä. ”Unelma-alansa” ja sen mukaisen koulutuksen valitsevien tulee ottaa itse vastuu valinnastaan. Alaa pitää myös vaihtaa tilanteen mukaan.

Ulkomailla ihmetellään, miksi niin moni suomalainen valitsee asua ilman kämppäkaveria, sehän on kallista luksusta.

Sekin riittäisi, jos vasemmisto alkaisi kannattaa paljon suurempaa rakennusoikeutta. Niin kauan kuin tämä sosialistinen asuntopula jatkuu, vuokrat ovat lähes niin korkeita kuin asukkaat pystyvät maksamaan.

Minimipalkat ovat jo nyt monilla aloilla niin korkeita, että useimmat joutuvat valitsemaan itselleen huonommin sopivan alan, välillä vieläkin matalammalla palkalla, tai työttömyyden, kun ammattiliitot kieltävät vaihtoehdot.

Asunnot ja kaavoitus (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s